Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Occasion gaat richting recordprijs van 21.000 euro

Amsterdam, 17 november 2021 – Occasion gaat richting recordprijs van 21.000 euro. Ondertussen wijkt Nederlander steeds meer uit naar elektrisch.

Waar de occasionverkoop al sinds de zomerperiode geen record ten opzichte van het vorige jaar weet te vestigen, blijft de interesse in tweedehandsauto’s daarentegen wel doorgroeien. Zo blijkt uit cijfers van AutoScout24, het Europese online autoplatform voor gebruikte en nieuwe auto’s. In oktober verstuurde AutoScout24 34% meer kwalitatieve leads naar de autobedrijven ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Bovendien moeten kopers inmiddels al bijna 21.000 euro voor een occasion neertellen.

AutoScout24 Occasion Dashboard Daarnaast zag het platform de afgelopen maand ook een opmerkelijke groei in de populariteit van elektrische en hybride auto’s. In vergelijking met een maand eerder is het aantal bekeken elektrische auto’s in oktober met maar liefst 23% gestegen.

Dat Nederland wereldwijd koploper is op het gebied van elektrisch rijden is voor velen geen nieuw gegeven. Het aantal beschikbare modellen en merken blijft toenemen en benzine- en dieselauto’s worden steeds vaker vervangen voor elektrische voertuigen. Deze groei ziet ook AutoScout24 terug in haar cijfers. De afgelopen maand won dit type voertuig fors aan populariteit, namelijk 23% voor elektrische auto’s en 16% voor hybride auto’s. Deze stijging sluit aan op de bevindingen van een recent internationaal onderzoek*, waaruit bleek dat 45% van de Nederlandse AutoScout24-gebruikers een elektrische of hybride auto overweegt.

Populairste elektrische auto's in oktober
1. Tesla Model S 6. Renault ZOE
2. Audi e-tron 7. Nissan Leaf
3. Tesla Model 3 8. Porsche Taycan
4. Volkswagen e-Golf 9. Tesla Model X
5. BMW i3 10. Polestar 2

Occasion onbetaalbaar voor Jan Modaal

De gemiddelde prijs van een occasion op AutoScout24 steeg ook in oktober weer verder naar ongekende hoogten, namelijk 20.984 euro (tegenover 20.467 euro in september). Het bedrag van 21.000 euro is dichtbij en het lijkt slechts een kwestie van weken tot ook die grens wordt bereikt. Even ter vergelijking: vorig jaar oktober was deze gemiddelde prijs nog 18.402 euro – bijna een verschil van één keer het maandsalaris van Jan Modaal.

“Ondanks dat de verkoop van zowel gebruikte als nieuwe auto’s uitblijft, blijven tweedehandsauto’s razend populair. Dit blijkt ook weer uit het feit dat we afgelopen maand 34% meer kwalitatieve leads naar autobedrijven hebben verstuurd ten opzichte van oktober vorig jaar. Tegelijkertijd zien we dat de gemiddelde occasionprijs nog steeds blijft oplopen – het is een unieke situatie”, aldus Marketing Manager Bojan Brkić.

*N=1.060 respondenten, Duitsland N=1.355 respondenten, Oostenrijk N=917 respondenten, Italië N=1.070 respondenten en België N=1.164 respondenten.

Momenteel staan er meer dan 204.000 auto’s te koop en dat maakt dat AutoScout24 het grootste aanbod van Nederland heeft.

Alle artikelen

Occasionmarkt breekt records in maart

Persoverzicht · Occasion Dashboard

Interesse in tweedehandsauto’s blijft toenemen, maar verkoop daalt

Persoverzicht · Occasion Dashboard

Nieuwe jaar van start met recordcijfers op de occasionmarkt

Persoverzicht · Occasion Dashboard
Ontdek meer