Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Prijsstijging tweedehandsauto zet door

Amsterdam, 20 december 2022 – Ook in november is de gemiddelde occasionprijs in Nederland weer naar een nieuw record gestegen. De gemiddelde prijs van een occasion bedroeg afgelopen maand €24.772,-. Dat is een stijging van 1,4% vergeleken met een maand eerder en 11,8% hoger dan januari 2022.

Als deze stijgende lijn doorzet zal de gemiddelde occasionprijs aan het einde van het jaar boven de €25.000 euro uitkomen. Daarmee sluit Nederland zich aan bij de landen Oostenrijk en Duitsland die eind vorig jaar al dit soort bedragen noteerden. Maar voor wie nu bang is helemaal geen auto meer te kunnen betalen, niet getreurd. AutoScout24 biedt op dit moment nog steeds 50.000 occasions van verschillende merken en modellen op het platform aan met een vraagprijs tot €10.000 euro.

“De automarkt trekt langzaam weer een beetje bij en leveringsachterstanden bij nieuwe auto’s kunnen worden ingehaald. Dit heeft uiteraard ook effect op het aanbod op de tweedehandsautomarkt. Desondanks zagen wij de afgelopen maand de occasionprijs toch weer naar een nieuw record stijgen.” zegt Country Manager Dorianne Richelle.

occasiondashboard-nov2022

Alle artikelen

Occasiondash nov2023

Prijs tweedehandsauto’s stijgt weer na maanden van prijsdalingen

Persoverzicht · Occasion Dashboard
iStock-183819265

Tweedehandsauto bijna 500 euro goedkoper dan begin 2023

Persoverzicht · Occasion Dashboard
persbericht

Prijsdaling occasions zet door in het najaar

Persoverzicht · Occasion Dashboard
Ontdek meer