Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Wereld Radiodag: driekwart Nederlanders luistert radio in auto

Wereld Radiodag; deze dag is door Unesco uitgeroepen om even stil te staan bij het medium radio. AutoScout24 deed hier onderzoek* naar en het blijkt dat de readio geliefd is, want meer dan de helft (55%) van de Nederlanders luistert liever naar de radio dan naar hun eigen afspeellijst in de auto.

Slechts zes procent zet nooit de radio aan. Wanneer wordt er meestal naar de radio geluisterd? Dit is de top drie:

 1. Onderweg in de auto	74%
  
  1. Thuis	62%
   
   1. Op werk	28%
    

Twee derde luistert in de auto naar de radio voor informatievoorziening

Onderweg in de auto zegt driekwart (76%) vrijwel altijd de radio aan te hebben staan, waarbij een ruime meerderheid (81%) afstemt op hun favoriete radiozender. Toch wordt er door een derde (36%) ook regelmatig van zender gewisseld als een nummer niet in de smaak valt. Ook zegt 45 procent liever naar hun eigen afspeellijst te luisteren en draait 43 procent nog weleens een cd als zij in hun bolide van A naar B rijden.

Twee derde (65%) luistert graag naar de radio in de auto zodat zij op de hoogte zijn van de file-informatie en het actuele nieuws. Vooral mannen (70%) en vijfenvijftigplussers (71%) geven aan dit te doen. Daarentegen gebruiken vrouwen en jongvolwassenen tot 34 jaar de radio in iets mindere mate voor hun informatievoorziening, respectievelijk 61 en 50 procent.

60% vrouwen zingt graag luidkeels mee in de auto

Uit het onderzoek blijkt dat tien procent het idee heeft te worden afgeleid als zij achter het stuur naar de radio luisteren. Wellicht is dat de reden dat zij liever wakker worden met muziek (83%) dan te luisteren naar praatprogramma’s (17%) op de radio. Vooral de dames vinden het heerlijk om keihard en ongegeneerd met hun favoriete nummers mee te zingen in de auto (60%), in tegenstelling tot de mannen (37%).

*Onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Multiscope onder 1.120 respondenten, februari 2020.

Alle artikelen

NL PR autovakantie

Het dak gaat eraf deze zomer: autovakanties winnen aan populariteit

Persoverzicht · Onderzoeken
NL Car Laughing

Interesse om auto te kopen blijft stijgen: online aankoop steeds populairder

Persoverzicht · Onderzoeken
NL used car research

Tweedehandsauto’s gaan harder dan ooit

Persoverzicht · Onderzoeken
Ontdek meer