De autoveiling wordt steeds populairder. Op een veiling van auto's kun je snel handelen, soms tegen een verrassend scherpe prijs. Hoe werkt een autoveiling en waar moet je op letten? In dit artikel vertellen we je meer over het veilen van auto’s.
Een auto kopen is een flinke uitgave. Niet iedereen heeft genoeg spaargeld om een auto in één keer cash af te rekenen. Daarom kiezen veel mensen voor een autolening. Maar hoe werkt dat precies en wat zijn de voor- en nadelen?
Een occasion op het oog? Hoe betrouwbaar de verkoper ook is, het is belangrijk ook zelf goed na te gaan wat je koopt. Natuurlijk maak je een proefrit en controleer je of alle functies nog werken, maar vergeet ook de technische inspectie niet. We helpen je op weg.
Het verkopen van een auto lijkt misschien eenvoudig, maar zonder een goed verkoopcontract kan het al snel misgaan. In dit artikel bespreken we waarom een goed contract zo belangrijk is, wat erin moet staan, en welke fouten je moet vermijden.
Het financieren van een auto kan een slimme manier zijn om een auto aan te schaffen zonder direct je spaargeld te gebruiken. Hier bespreken we de voor- en nadelen van verschillende financieringsopties, hoe je een auto kunt financieren zonder BKR-registratie en meer.
In Nederland rust er vaak een taboe op onderhandelen over een prijs. Dat is nergens voor nodig. Het onderhandelen over de prijs van een occasion moedigen we alleen maar aan, mits je dit op de juiste manier doet. We geven tips voor een goed verkoopgesprek, als je een auto koopt óf verkoopt.
Als je een auto koopt, dien je ook een autoverzekering af te sluiten. In Nederland moet iedere auto minimaal WA verzekerd zijn. Uiteraard is het mogelijk de verzekering van je vorige auto over te zetten naar je nieuwe auto, maar je kunt uiteraard ook een nieuwe verzekering afsluiten.
Koop je een auto bij een autobedrijf? Dan kan in dat geval het autobedrijf de overschrijving van de auto voor je regelen. Koop je de auto van een particulier? Dan is het mogelijk om het voertuig zelf online over te schrijven. Hoe? Dat leggen we uit in dit artikel.
Een auto kopen is voor veel mensen een grote gebeurtenis. En als de koop gesloten is, zijn er nóg wat zaken die je moet regelen: de verzekering, de motorrijtuigenbelasting en niet te vergeten moet je zorgen dat het kenteken op jouw naam komt te staan. De auto overschrijven, noemen we dat.
Het maken van een proefrit is natuurlijk ontzettend leuk, maar ook een beetje spannend. Je ervaart namelijk voor de eerste keer hoe de auto rijdt. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid voor de proefrit. We helpen je graag op weg met diverse tips.
Het is belangrijk dat je je niet laat leiden door emotie of enkel looks bij het kopen van een tweedehands auto. Want wat is de onderhuidse staat van de auto die je op het oog hebt? Om die reden is het wellicht slim om vóór de koop een aankoopkeuring te laten uitvoeren. Hoe werkt dat precies?
Je hebt hem gevonden: de auto van je dromen! De volgende stap is contact opnemen met de aanbieder. Maar hoe pak je dat aan? En welke strategie pas je toe? We helpen je in dit artikel graag op weg.
Per jaar kan een auto heel wat kilometers rijden. Bij aankoop van een tweedehands auto wil je wel zeker weten dat de tellerstand klopt. Check daarom goed de kilometerstand van een occasion. Maar hoe doe je dat?
In Nederland is het verplicht om een kentekenplaat op de voor- en achterzijde van de auto te hebben. Bovendien moet het kenteken van het voertuig goed te zien zijn. Dit kenteken hoort bij de auto en wordt door de RDW geregistreerd. In dit artikel leggen we je uit hoe dat precies werkt.
Als je een auto koopt krijg je er een hele stapel documenten bij: kentekenbewijzen, apk-rapporten en soms ook nog onderhoudsfacturen of andere documenten. Of je nu een auto koopt of verkoopt, het is belangrijk om alle documenten zo compleet mogelijk te hebben.