Ga naar hoofdinhoud

Geloofwaardigheid van de verkoper

De geloofwaardigheid van de verkoper en het vertrouwen dat u hebt, zouden ook een rol bij uw beslissing moeten spelen. Luister daarom ook naar uw "buikgevoel".

Openheid

Beoordeel het hele communicatietraject: is de verkoper geloofwaardig, kloppen zijn toelichtingen, komt hij eerlijk en open over, beantwoordt hij uw vragen op een begrijpelijke manier en zonder uit te wijken? Niet iedereen die op het eerste gezicht eigenaardig lijkt, is verdacht. Pas bij herhaaldelijk opvallend gedrag zou u sceptisch moeten worden.

Bezichtiging

Een serieuze verkoper zal met u een voor u geschikte afspraak maken en u voldoende tijd geven voor de bezichtiging en proefrit. Laat vooraf weten of u een deskundige vriend of bekende meeneemt. Dit zou voor de verkoper geen probleem moeten zijn.

Als u de auto tijdens de proefrit op uw kosten door een garage wilt laten controleren, dient u dit vooraf met de verkoper te bespreken. Als de verkoper dit accepteert, is dat een goed teken. Als hij het voorstel afwijst, hoeft dat nog niets ergs te betekenen. Vraag naar de redenen en respecteer desnoods zijn keuze. Neem dan wel extra veel tijd voor een zorgvuldige controle van de auto en gebruik hiervoor bij voorkeur onze checklist voor de proefrit.

Overeenkomst

Hoe sympathiek of betrouwbaar een verkoper ook is, met een correct ingevulde koopovereenkomst heeft u extra zekerheid. Wanneer de verkoper probeert dit te omzeilen of punten in de overeenkomst wil overslaan, moet u voet bij stuk houden en een schriftelijke aantekening van alle punten nastreven.

Alle artikelen

De elektrische oldtimer

Advies · Auto kopen

Auto bij particulier of dealer kopen?

Advies · Auto kopen

Inhoudelijke aspecten koopovereenkomst

Advies · Auto kopen
Ontdek meer