Twijfel je tussen een auto waarin je zélf moet schakelen en een auto met een automatische versnellingsbak? We zetten alle voor- en nadelen voor je op een rij: van rijcomfort en kosten tot techniek en verbruik. Zodat je weloverwogen kunt kiezen tussen handmatig schakelen en automatisch.
Een piepje, een rammeltje of een fluitend geluid in je auto kan irritant zijn. Soms zijn geluidjes onschuldig, maar vaak wijzen ze op een beginnend defect of zelfs een onderdeel dat van de auto dreigt te vallen. Lees hier wat je kunt horen en hoe je te werk gaat om het probleem op te lossen.
Een intercooler in de auto is een cruciaal onderdeel van turbomotoren. Wat is een intercooler, hoe werkt hij, wat doet een intercooler precies voor je motor en waarom maakt hij zoveel verschil in prestaties, verbruik én uitstoot? Je leest het hier.
De rembekrachtiger zorgt ervoor dat je met relatief weinig kracht stevig kunt remmen. Hoe werkt zo’n systeem precies, wat doet een remassistent en hoe merk je het als de rembekrachtiging niet goed functioneert?
De remafstand van een auto berekenen klinkt misschien theoretisch, maar het helpt je in de praktijk om veilig afstand te houden. Met een simpele vuistregel kun je snel inschatten hoeveel meters je nodig hebt om tot stilstand te komen, bijvoorbeeld bij 50 of 100 km per uur.
Trekt je auto naar één kant of zie je dat de banden ongelijk slijten? Dan is het tijd om je auto te laten uitlijnen. In dit artikel leggen we uit wat auto uitlijnen is, waarom het belangrijk is, wat het kost en wanneer je het moet laten doen.
Een automatische transmissie met koppelomvormer is de klassieke automaat die je al decennia in veel auto's vindt. Maar hoe werkt een koppelomvormer precies, wat zijn de voordelen en wanneer krijg je te maken met koppelomvormer problemen?