Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Met de goedkoopste lease auto verlaag je de leasekosten

De goedkoopste lease auto wil iedereen natuurlijk wel hebben. Daarmee houd je de kosten voor autolease namelijk zo laag mogelijk. Maar is de goedkoopste auto ook de beste keuze voor jouw situatie? En bespaar je echt wel zoveel? We zochten het voor je uit.

Voor wie is de goedkoopste lease auto geschikt?

Als we het hebben over goedkoop leasen, dan betekent dat meestal een leasevorm waarbij het maandelijkse leasebedrag tussen de €150 en €200 ligt. Dit soort leaseprijzen zijn natuurlijk ideaal voor starters die hun inkomen nog moeten opbouwen, of voor private leasers die niet teveel geld uit willen of kunnen geven aan een leaseauto.

Het voordeel van een goedkope leaseauto is natuurlijk dat je meteen kunt gaan rijden. Je hebt er geen spaargeld voor nodig, alleen een regelmatig, vast inkomen waarmee je de maandbetalingen kunt voldoen.

Hoe kom je aan de goedkoopste leaseauto?

Om een goedkope leaseauto te vinden die aansluit bij jouw wensen en bij jouw budget, heb je verschillende mogelijkheden. Hieronder zetten we op een rij hoe je goedkoop kunt leasen.

Lease een occasion

deze ligt eigenlijk wel een beetje voor de hand. Het leasen van een tweedehands auto kan namelijk goedkoper zijn dan het leasen van een nieuwe auto. Als je kiest voor een jonge occasion van 1-3 jaar oud, dan is de leaseprijs vaak gunstiger. Je hebt wel minder vrije keuze in modellen en opties, maar daar staat een lager leasebedrag tegenover. Bovendien kun je vaak ook in een grotere auto rijden dan wanneer je kiest voor een nieuw model.

Deel je leaseauto

deelauto’s worden steeds populairder. Wist je dat je je leaseauto bij sommige leasemaatschappijen ook kunt delen? Dit kan alleen bij maatschappijen die samenwerken met autodeelplatforms. Als je je auto via zo’n platform deelt, ontvang je korting op de leaseprijs. Je kiest bijvoorbeeld een nieuwe private leaseauto uit bij het deelplatform en deelt de auto minstens een paar keer op het gekozen platform. In ruil daarvoor krijg je per maand tussen de 40 en 80 euro korting op het leasebedrag. Het hele proces is geautomatiseerd en loopt via speciale hardware die in de auto gemonteerd wordt.

Lease een compacte auto

ook deze ligt voor de hand. Compacte auto’s hebben een lager afschrijvingsbedrag, kosten minder aan wegenbelasting en de verzekeringspremies zijn ook lager. Dit levert een laag leasebedrag per maand. Heb je echter een gezinsauto nodig, of een representatieve stationwagen, dan kun je helaas niet zoveel met een compacte auto.

Neem een leaseauto met bestickering

een andere optie om voordelig te kunnen leasen is een auto met bestickering. Je rijdt dan in een auto met daarop reclame van de leasemaatschappij of een andere partij. Dit kan een korting van 10-30 euro per maand opleveren.

Lease een youngtimer

youngtimers zijn goedkoper om te leasen en door de youngtimer regeling betaal je voor een youngtimer elk jaar een lagere bijtelling

Kiezen voor de goedkoopste lease auto - zijn er ook nadelen?

Het is logisch dat je op zoek gaat naar de goedkoopste leasedeals als je een leaseauto wilt. Tenslotte zit je best wel een tijdje vast aan een leaseovereenkomst, dus hoe minder je hoeft te betalen, hoe beter, toch? Aan de ene kant klopt dat, maar aan de andere kant kun je ook wat bezwaren hebben tegen een goedkope leaseauto, zoals:

  • de compacte auto’s uit de goedkope leaseklasse zijn voor jou te klein
  • je vindt tweedehands leaseauto’s niet representatief genoeg voor je bedrijf
  • je wilt niet met bestickering rondrijden
  • je wilt je leaseauto niet delen

Geldt dit ook voor jou, dan is het aan te raden om je budget te verruimen, zodat je uit meer auto’s kunt kiezen.

Andere manieren om leasen goedkoper te maken

Naast bovenstaande tips zijn er nog andere manieren om voordeliger te kunnen leasen. Vergelijk bijvoorbeeld verschillende aanbieders en ga op zoek naar prijsverschillen. Misschien wordt dezelfde auto bij een andere aanbieder goedkoper aangeboden, of loopt er net een speciale actie waarbij je korting krijgt

Net zoals er verschillen tussen maatschappijen zijn, zijn er ook verschillen tussen leasecontracten. Soms zijn bijvoorbeeld de leasebedragen voor langlopende operational leasecontracten lager dan voor shortlease contracten, dus ook hier geldt: vergelijken kan geld opleveren.

FAQ

Als je kiest voor privé lease bij een betrouwbare leasemaatschappij, dan is dat bijna altijd goedkoper dan een nieuwe auto kopen. Als je een vergelijkbaar model tweedehands koopt dan wordt het verhaal natuurlijk anders.Je profiteert dan niet van de voordelen van leasen, zoals altijd in een relatief nieuwe en zuinige auto rijden, vaste uitgaven en geen onverwachte kosten. Als je minder betaalt voor een tweedehands auto, dan kun je het geld dat je elke maand bespaart alvast opzij zetten. Dat kun je gebruiken voor eventuele onkosten, of om een vervangende tweedehands auto te kunnen kopen als het onderhoud te duur wordt.

Dat hoeft niet. Een gebruikte auto heeft aan het einde van de looptijd een lagere restwaarde hebben. De auto zal ook meer brandstof verbruiken dan een jongere auto, waardoor je brandstofkosten hoger zijn. Andere kosten, zoals de motorrijtuigenbelasting en onderhoudskosten kunnen ook hoger zijn. Probeer dus altijd een goede aanbieding op te zoeken.

Alle artikelen

Lease of kopen van een elektrische auto

Advies · Lease

Short lease - flexibel leasecontract vanaf 1 maand

Advies · Lease

Private lease of kopen?

Advies · Lease
Ontdek meer