Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Verkooptips
Verkooptips

Wat is mijn auto waard?

In verschillende situaties is het handig om te weten wat je auto waard is. Bijvoorbeeld als je je auto gaat verkopen, maar ook als je een tweedehands auto wilt kopen. Maar hoe bereken je de waarde van de auto?

Dagwaarde auto berekenen

Als we het hebben over de dagwaarde, dan gaat dit om de waarde van je auto op dit moment. Deze waarde wordt bepaald door de volgende factoren:

  • Leeftijd van de auto
  • Het aantal gereden kilometers
  • Staat van onderhoud
  • Accessoires

Met de gratis AutoScout24 waardebepaling bereken je dit zelf snel en gemakkelijk. Na het invullen van het kenteken krijg je een indicatie van de dagwaarde. In de volgende situaties is het handig om dit te weten:

Je koopt een andere auto

Als je een tweedehands auto koopt wil je natuurlijk een goede auto voor een goed bedrag. Om er zeker van te zijn dat je niet teveel betaalt, is de dagwaarde een goede maatstaf. Als je de auto koopt bij een garage of dealer, dan betaal je vaak wel meer dan de dagwaarde. Zij willen namelijk verdienen aan de verkoop.

Je verkoopt je auto

Uiteraard wil je het liefst zoveel mogelijk voor je auto terug krijgen, maar het moet ook realistisch blijven. Met de dagwaarde van je auto weet je wat je ongeveer kan vragen.

Bij schade

Als je schade rijdt of nog erger: je rijdt je auto total loss, kijkt de verzekeraar ook naar de dagwaarde van de auto. Uiteraard wel naar de waarde van de auto voor het ongeluk. Onder andere op basis daarvan bepaalt de verzekeraar welke vergoeding ze uitkeren.

Alle artikelen

De 7 gouden regels

Advies · Voorbereiden op de verkoop
Ontdek meer