Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Review Porsche Taycan

Hier is de Porsche Taycan, die Tesla wel eens kan outshinen. Hij heeft het in zich om de 911 van de toekomst te worden met sensationele rijeigenschappen en een subliem comfort. De volledig elektrische Taycan is te bestellen als Turbo en als Turbo S.

Wat is er opvallend aan de Porsche Taycan?

Je kunt beter vragen wat er níet opvallend is aan de Porsche Taycan. Hij weet de kernwaarden van Porsche moeiteloos naar de toekomst te transformeren. De Porsche Taycan heeft rijeigenschappen waar een 911 zich niet voor hoeft te schamen, maar hij is ook extreem comfortabel. Bovendien heeft hij een Tesla-achtige actieradius van 450 kilometer. De Porsche Taycan overtreft Tesla zelfs met snelladen: het laadvermogen is 270 kW, zelfs de modernste Tesla komt niet verder dan 250 kW. In iets meer dan 20 minuten is de accu voor 80 procent vol.

Wat is er goed aan de Porsche Taycan?

Allereerst die verbijsterende acceleratie: in 3,2 seconden is de Porsche Taycan Turbo van 0 naar 100 km/h geaccelereerd, de Turbo S doet het in 2,8 seconden. Van 0 naar 200? Gepiept in 10,6 seconden (Turbo S: minder dan 10 seconden). De Taycan Turbo heeft 550 pk, de Turbo S zelfs 761 pk (en een koppel van 1060 Nm!). Maar het comfort maakt nog meer indruk. De twee elektromotoren maken vrijwel geen geluid. De transmissie slaat de eerste van twee versnellingen meestal over, zodat de trekkracht nooit onderbroken wordt. Ook het veercomfort is briljant – beter dan dat van een Panamera, al is hij 9 cm korter en 4 cm minder hoog.

porsche-taycan-2019-41-4

Wat kan er beter aan de Porsche Taycan?

De Porsche Taycan is een zwaargewicht: hij weegt 2230 kilo. Maar eenmaal in beweging, voelt hij de helft lichter aan. Het zwaartepunt ligt zelfs langer dan dat van de Porsche 911. Het vermogen wordt bij de Taycan vijf keer sneller over de wielen verdeeld dan bij normale auto’s met vierwielaandrijving. Maar nu praten we zelfs bij het beantwoorden van de vraag wat er beter kan alweer over dikke pluspunten…

Wanneer komt de Porsche Taycan en wat is de prijs?

De prijs van de Porsche Taycan valt eigenlijk wel mee: voor de Turbo betaal je 157.100 euro. We hebben het niet op onze bankrekening, maar vergelijk het dan eens met de Porsche Panamera Turbo. Die kost liefst 211.400 euro! En nu rijd je in de auto van de toekomst. De Porsche Taycan Turbo S kost 191.000 euro, dan heb je de snelste Porsche die op dit moment in de prijslijst staat. De Taycan is al te bestellen en staat volgend jaar bij de dealer.

Wat vind ikzelf van de Porsche Taycan?

Ik zou zeggen: doe mij er maar eentje. De Porsche Taycan is sneller dan de meeste sportwagens en comfortabeler dan de meeste reislimousines. Ik wou dat ik hem kon betalen.

porsche-taycan-2019-41-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Porsche 911 Turbo S: Supercar waarmee je ook naar de supermarkt kan

Autotests · Porsche

Eerste review: Porsche 911 Turbo S (2020)

Autotests · Porsche

Test: Porsche 718 Cayman GTS 4.0

Autotests · Porsche
Ontdek meer