Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Skoda Kamiq, Seat Arona en Volkswagen T-Cross: dit is de beste van de drie

Technisch gezien zijn de Skoda Kamiq, de Seat Arona en de Volkswagen T-Cross identieke auto’s. Maar wij gaan juist op zoek naar de verschillen – groot en klein. We beginnen bij de ruimte en de afwerking. Een ding wordt al snel duidelijk: de Volkswagen moet keihard aan de bak.

Skoda staat erom bekend ruime auto’s te bouwen. Dat het merk daarbij niet bang is om op de tenen van zijn concerngenoten te trappen, blijkt wel uit de afmetingen van de Kamiq. Hij is 10 centimeter langer dan zijn concullega’s. Die extra centimeters zijn niet opgegaan aan dikkere bumpers, maar komen ten goede aan de binnenruimte. Vooral de beenruimte voor de passagiers op de achterbank is indrukwekkend. Er zijn suv’s uit het grotere segment waarin je minder ruim zit dan in deze stads-suv.

Volkswagen T-Cross is lelijk afgewerkt

Dit is niet de eerste keer dat we mopperend naar de grijze kunststoffen in het interieur van de T-Cross kijken. Ditmaal kunnen we ons ongenoegen meteen toetsen door achter het stuur van de Seat Arona of Skoda Kamiq te stappen. Het binnenwerk van beide auto’s heeft inderdaad een hoogwaardiger uitstraling. Wat betreft de bediening, zien we veel overeenkomsten in de schakelaars, knoppen en indeling. Maar niet alles is hetzelfde. Zo heb je in de Kamiq geen drukknoppen om de luchtstromen te regelen. Daarvoor moet je in het klimaatmenu op het touchscreen duiken en dat werkt omslachtig. Daar staat tegenover dat de Skoda zich wel lekker snel koppelt met je telefoon.

Kamiq: afmetingen en kofferruimte zijn enorm

Offer je de achterbank op, dan heeft de Skoda Kamiq ook de grootste kofferbak (1395 liter) van het drietal. Met de rugleuning in stelling heeft de Volkswagen T-Cross het grootste standaardvolume (455 liter). Speelt Volkswagen hierbij een beetje vals door de T-Cross standaard van een verschuifbare achterbank te voorzien? Misschien. Zo’n bank die naar voren en achteren beweegt, zorgt er in ieder geval voor dat je de beschikbare ruimte handiger kunt gebruiken. Bovendien is zijn bijrijdersstoel neerklapbaar. Daar gaat je excuus om de verrotte schuttingpalen niet zelf aan te pakken, maar ze te laten vervangen door een mannetje.

seat-skoda-vw-2020-24-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Test Audi A3 Sportback, Mercedes A-klasse, Seat Leon: wat is de beste plug-in hybride?

Autotests · Vergelijk autotests

Test Giulia, A4 en 3-serie: waarom deze snelle sedans slecht zijn voor je bloeddruk

Autotests · Vergelijk autotests

Test Audi A4 Avant en BMW 3-serie Touring: beter worden ze misschien nooit meer ...

Autotests · Vergelijk autotests
Ontdek meer