Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

BMW K 1300 motoren te koop: tweedehands en nieuw

BMW K 1300

Geschiedenis van de BMW K 1300 In 2009 volgde de BMW K 1300 serie de BMW K 1200 serie op. Deze voorganger is vooral bekend geworden omdat het Duitse bedrijf hier voor het eerst een dwarsgeplaatste cilinder toepaste, wat de motoren een geheel nieuw uiterlijk gaf. In 2009 werd op de motorententoonstelling in Keulen de nieuwe serie gepresenteerd aan het publiek. De BMW K 1300-serie bestaat uit drie modellen: een toermodel, een ‘naked bike’(motorfiets zonder stroomlijnkuip) en een sporttoermodel. Voor het eerst veranderde BMW bij deze serie de knoppen voor richtingaanwijzing die al ruim vijftien jaar werden toegepast. In het nieuwe model was er geen ruimte meer voor deze karakteristieke knoppen, omdat er nu ook een boordcomputer geplaatst werd. Een andere nieuwigheid was de zogenaamde ‘quickshifter’, die het nu mogelijk maakte om vlot te schakelen zonder het dichtdraaien van het gas.

Modellen van de BMW K 1300-serie

De BMW K 1300-serie bestond bij de lancering in 2009 uit drie modellen; de K 1300 GT, de K 1300 R en de K 1300 S. De K 1300 GT bereikt een vermogen van 160 pk. Het R en S model hebben een groter vermogen met respectievelijk 173 en 175 pk. In de volgende jaren kwamen nog twee uitbreidingen op de markt, de BMW K 1300 GT Exclusive Edition en de BMW K 1300 S HP. De Exclusive Edition kwam uitsluitend in 2011 op de markt als een actiemodel. Het bevat accessoires als een Automatische Stabiliteits Controle (ASC), bandenspanningcontrole (RDC), verwarmde bijrijderszitting, verwarmde handvatten, cruisecontrol en een boordcomputer. Ook de uitbreiding K 1300 S HP kenmerkt zich door een groter accessoire aanbod. Zo vindt men op dit model een einddemper, ASC, carbonfilter voorspatbord, verwarmde handvatten en een quickshifter.

Gebruik van de BMW K 1300

De BMW K 1300 is uitermate geschikt voor de plezierrijder, die geniet van lange of korte toertochten. Voor de meer sportieve rijder is vooral het S model geschikt. De modellen, en met name de uitbreidingen, zijn geschikt voor gebruik in alle seizoenen. De verwarmde elementen maken het rijden comfortabel bij elke temperatuur.