Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren. Gebruik je toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu op terug.

Lees meer

BMW R 1200 GS motoren te koop: tweedehands en nieuw

BMW R 1200 GS

Toermotoren zijn meestal erg geliefd bij echte bikers. Ze combineren aangenaam rijden met sportiviteit en je bereikt er altijd ontspannen je bestemming mee. Bij de toermotoren die puur voor gebruik op straat bedoeld zijn is de oncomfortabele rijhouding vooral tijdens langere ritten merkbaar. Maar een toermotor kán echter wel sportiviteit en rijplezier bieden, dat is bijvoorbeeld te zien aan het vlaggenschip van BMW, de BMW R 1200 GS.

Sinds 30 jaar bouwt BMW de motorfietsen van de GS-serie. Met de R 1200 GS is het de Beierse fabrikant gelukt om een werkelijk prachtexemplaar te produceren die sommige motorrijders kippenvel bezorgt. De benaming van de serie GS is in dit model perfect uitgevoerd (de letters GS staan voor ‘Gelände’, het Duitse woord voor terrein en ‘Straße’, het Duitse woord voor straat). Uitgerust met een krachtige motor zorgt de R 1200 GS in elk opzicht voor absoluut rijplezier.

BMW R 1200 GS – voor op straat en op terrein

Van belangrijke betekenis is allereerst het doordachte design van het allroundtalent uit Zuid-Duitsland. Zo wordt het de bestuurder van een BMW R 1200 GS steeds mogelijk gemaakt om tijdens de rit een aangename en ontspannen lichaamshouding aan te kunnen nemen. Deze eigenschap maakt het tot een goede toermotor. Wanneer je je met deze motorfiets niet alleen op straat maar ook eens op terrein begeeft, doet dit geen afbreuk aan het rijplezier. Het tegendeel is zelfs waar, met de R 1200 GS kun je uitstekend op terrein rijden.

De BMW R 1200 GS wordt al sinds 2004 gebouwd. Hij telt tot de beste en meest geliefde vertegenwoordigers uit de klasse van de toermotoren. De actuele versie is uitgerust met een 110 pk motor en heeft een zeer goede koppel van 120 Nm bij 6000 toeren per minuut. Er blijft dus niks te wensen over, op welk terrein je je ook begeeft. De motor is voorzien van de techniek die reeds succesvol werd toegepast in de BMW HP2 Sport. De bijzondere flair van een BMW motorfiets blijft de boxermotor, die ook in de R 1200 GS toegepast wordt. Zijn onmiskenbare geluid bezorgt liefhebbers van deze motoren kippenvel. Dat ligt niet in de laatste plaats aan het feit dat men de uitlaat van de BMW R1200GS voorzien heeft van een klep. Deze klep geeft de tijdloos mooie krachtpatser het typische geluid dat liefhebbers van de boxermotor zo waarderen.

Speciaal model BMW R 1200 GS „30 jaar GS“

Ter gelegenheid van het algemene jubileum van de GS-serie van BMW verscheen de beste van alle GS-voertuigen ook in een speciale uitgave. Het gaat daarbij om de R 1200 GS „30 jaar GS“. Naast de reeds genoemde kenmerken van het allroundtalent werd bij dit model vooral het design op de voorgrond geplaatst. Zo werd de speciale uitgave qua kleur afgestemd op de eerste modellen van de GS-serie. Het handelsmerk van de GS-modellen was altijd de kleurencombinatie wit, blauw en rood. En precies deze kleuren springen in het oog als je naar de speciale uitgave van de R 1200 GS kijkt. Dit speciale model maakt de R 1200 GS tot dat, wat hij in vakkringen en onder bikers al altijd is geweest – het beste voertuig uit de BMW GS-serie. Dat komt mede door het verbeteren van de uitrusting, namelijk het plaatsen van kruisspaakwielen. Wie graag op een motorfiets rijdt en niet alleen maar op straat wil rijden kan er zeker van zijn dat hij met de BMW R 1200 GS een allround voertuig heeft, dat geschikt is voor elk terrein en die voor zeer veel rijplezier zorgt.