Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren. Gebruik je toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu op terug.

Lees meer

BMW R 1200 RT motoren te koop: tweedehands en nieuw

BMW R 1200 RT

De BMW R 1200 RT; Duitse gründlichkeit in toermotoren! Zoals dat van BMW verwacht mag worden is de BMW R 1200 RT een echte alleskunner in het toermotoren segment. Het is geen geheim dat BMW sinds de oprichting in 1913 veel ervaring met motoren in de vliegtuigindustrie, automotoren en motorfietsen heeft weten om te zetten in een allround specialisme bij de vervaardiging van onder meer uitermate betrouwbare auto’s en motorfietsen. Bij de motorfietsen van BMW uit zich dit al jarenlang in de productie van eersteklas motoren met optimale prestaties of de weg of op het circuit. De BMW R 1200 RT is één van de bekende toermodellen van BMW waarmee het merk al sinds de presentatie in 2004 hoge ogen gooit.

Grote klasse door perfecte techniek!

De BMW R 1200 RT is een motor die grote klasse uitstraalt in het ontwerp en de technische specificaties. De ingenieurs van BMW werken altijd aan perfectionering van de modellen en ook de huidige BMW R 1200 RT is alweer moderner dan het eerste model dat 10 jaar geleden in Bologna gepresenteerd werd aan het publiek. De ruit, de spoiler en de kuip van de BMW R 1200 RT zijn van een modern design dat helemaal thuishoort in deze tijd. Met de BMW HP2 Sport als voorbeeld, is het motorblok voorzien van cilinderkoppen met bovenliggende nokkenassen. In de uitlaat heeft de BMW R 1200 RT een elektronische klep die zorgt voor een krachtig geluid. De motor heeft de richting aanwijsknop links op het stuur, in tegenstelling tot het overbekende specifieke BMW richting aanwijs systeem. Ook de reservoirs voor rem- en koppeling-vloeistof zijn terug te vinden in op het stuur gemonteerde ‘potjes’. Al met al is de BMW R 1200 RT een eigenzinnig vormgegeven motor met een karakteristiek eigen gezicht.

Non-stop rijplezier met de BMW R 1200 RT

De sterke boxermotor van de BMW R 1200 RT zorgt voor veel non-stop rijplezier bij de echte liefhebbers. De ergometrie en de comfortabele zit van dit bij velen geliefde model staan garant voor het maken van veel aangename kilometers in weer en wind waarbij het karakteristieke motorgeluid vertrouwd in de oren klinkt!