Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Honda CB 1100 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Honda CB 1100

Een herboren klassieker. Honda is een Japanse fabrikant van auto’s en motoren. In 1969 begon Honda met het maken van een reeks CB-motorfietsen. In 2010 is een totaal vernieuwde versie van de Honda CB uitgebracht, namelijk de Honda CB 1100. Dit opvallende model is ontworpen als een eerbetoon aan de klassieke modellen van de Honda Four Generation. Vanaf 2013 was de vernieuwde Honda CB 1100 in Nederland te koop. De motor is het meest geschikt als toermotor, maar doet het ook prima voor ritjes in de stad.

Authentiek van buiten

De Honda CB 1100 valt op door de nostalgische vormgeving. Honda heeft duidelijk veel aandacht besteed aan de uiterlijke details van dit model. De klassieke elementen komen terug in het motorblok, de brandstoftank en de ronde koplamp. Door de smalle brandstoftank is het motorblok dat eronder zit goed te zien. Het retrodesign van de Honda CB 1100 wordt helemaal afgemaakt door de analoge display en de relatief smalle wielen met 5 spaken. Het stalen frame doet ook terugdenken aan de klassieke modellen, maar is natuurlijk van betere kwaliteit dankzij de dikkere buizen die zijn gebruikt.

Comfort en ruimte

Door het lage zadel beschikt de Honda CB 1100 over veel comfort en ruimte. De voor- en achterdemping is naar wens af te stellen. De Honda CB 1100 is beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder klassiek rood. Daarnaast is de motor er in de kleuren zwart en wit. Modern van binnen. De Honda CB 1100 is niet alleen qua uiterlijk opvallend, ook over de technische aspecten van deze motor is goed nagedacht door Honda. Het 1100cc viertakt motorblok is luchtgekoeld en heeft een vermogen van 90 pk. De cilinders zijn gemaakt van aluminium. De Honda CB 1100 is voorzien van schijfremmen met een modern gecombineerd ABS-systeem, hetgeen bijdraagt aan de veiligheid van de motor(rijder). De Honda CB 1100 levert goede prestaties op de weg. Het gewicht van 250 kilogram maakt de Honda CB 1100 heel wendbaar. De motor stuurt licht de bochten door en de 5-versnellingsbak schakelt soepel.