Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Kawasaki motoren te koop: tweedehands en nieuw

Kawasaki

Het veelzijdige bedrijf Kawasaki

In Duitsland staat het merk Kawasaki voor de productie van technisch hoogstaande motorfietsen. Op sportief- en vrijetijdsgebied hebben de motorfietsen een uniek design en ze staan voor permanente vernieuwingen. Het is echter slechts bij weinigen bekend dat het bedrijf Kawasaki niet alleen maar succesvol tweewielers ontwikkeld en produceert. Het begon allemaal reeds in 1878, toen bedrijfsoprichter Shozo Kawasaki een scheepswerf oprichtte om oceaanreuzen te bouwen. Van hieruit ontstond vanaf 1906 vervolgens de productie van locomotieven, personen- en goederentreinen. In 1918 ging het bedrijf zich ook met luchtvaart bezighouden. Vandaag de dag is Kawasaki in meerdere grote divisies onderverdeeld, die in Japan gevestigd zijn. Naast de grote scheepsbouwtak vormt de ruimtevaart- en luchttechniek de op één na grootste divisie. Hier valt ook de voertuigbouw onder die is onderverdeeld in treinen, bouwvoertuigen en de bekende motorfietsen. Verder is Kawasaki nog aanwezig in de tunnelbouw en bovengrondse werken en bouwen ze machine- en energie-installaties. Tot het productpalet van Kawasaki horen containerschepen, olietankers, tunnelboormachines, krachtcentrales, bruggen en vuilverbrandingsinstallaties. De bekende hogesnelheidstrein „Shinkpansen“ vormt naast helikopters en jets een deel van de totale productie van Kawasaki.

Kawasaki motorfietsen: de ontwikkeling tot een synoniem voor rijplezier

In 1952 ontstond de bedrijfstak van de inmiddels wereldwijd bekende motorfietsen die naast hun geliefdheid vooral bekend staan om hun betrouwbaarheid. De KE 1 was de eerste motorfiets die van de band rolde, hij was uitgerust met een luchtgekoelde eencilinder viertaktmotor. De bekendheid van Kawasaki motorfietsen ontstond in Duitsland pas rond 1966 met de komst van de W1 (50 pk en 650cc). Kawasaki boekte met meerdere variaties van dit model in zulke grote successen, dat er gesproken werd van mijlpalen in de tweewielerontwikkeling. Gelijktijdig met de KE 1 bracht Kawasaki de 250 A1 Samurai uit. Hij had een tweecilinder tweetaktmotor en een vermogen van 34 pk.

Eind jaren ‘60 verworven de driecilinder tweetaktmodellen roem. Ze stonden bekend om hun snelheid. De definitieve doorbrak volgde in 1972 met het legendarische model 900 Z1. De viercilindermotor van deze motorfiets stond bekend om zijn bijzonder goede prestatievermogen en grote cilinderinhoud. Hij had gewoon ‘iets’. Chronologisch gezien ging deze succesvolle geschiedenis pas verder in 1983, met de motorfiets GPZ 900 R die toen volgde. Daarna kwam het in 1990 ontwikkelde model ZZ-R 1100 uit. Sinds 2000 produceert Kawasaki de Ninja ZX-12R. Deze motorfietsen staan allemaal voor rijden met een goede vaart erin, het zijn de vlaggenschepen van Kawasaki. Met speciale technologische innovaties lukte het Kawasaki om bepalende maatstaven te leggen. Dit heeft betrekking op het design van de motorfietsen, het rijplezier en de verschillende uitvoeringen.

De huidige Kawasaki motorfietsen

Momenteel biedt het bedrijf allerlei soorten motorfietsen aan met de bijzondere en bekende Kawasaki-look. De absolute betrouwbaarheid van de motorfietsen heeft bijgedragen aan het wereldwijde succes van Kawasaki. Of het nou om de supersportmotor Ninja ZX-10R gaat of om de Ninja ZX-6R (bij deze motorfiets lag de aandacht op de sportieve accenten), ze staan allemaal voor de modernste techniek. Cruisers biedt het bedrijf ook aan, zo zijn er de VN 900 modellen. Verder heb je nog de VN 1700 serie en de VN 2000 Classic. Sporttoerers zoals de 1400 GTR of de ZZR 1400 staan voor rijplezier. De dual-purpose Versys of de allrounder KLX 250 completeren het aanbod.

Een Kawasaki motor kopen

Kawasaki heeft een breed aanbod aan modellen en daardoor zijn de prijzen binnen het aanbod ook heel erg uiteenlopend. Een occasion model heb je meestal vanaf €800 maar voor een nieuwe Kawasaki Ninja H2 ben je al snel meer dan €32.000 kwijt! Als je een Kawasaki motor wil kopen, moet je dus goed letten op wat je eisen zijn en of je liever voor een nieuw of tweedehands model gaat.