Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren. Gebruik je toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu op terug.

Lees meer

Kawasaki Versys 650 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Kawasaki Versys 650

Kawasaki Versys 650: veelzijdige motorfiets

De Kawasaki Versys 650 valt onder de categorie middengewicht motorfiets. Het grappige aan deze Kawasaki Versys 650 is, is dat het eigenlijk een soort motor is, die in elkaar zit met allerlei verschillende attributen. Zo heeft het voertuig attributen van normale motoren, tourmotors, sportmotors en nog vele andere soorten attributen. Het eerste model is in 2007 op de markt gekomen. Later zijn er echter nog verschillende voertuigen en updates van dit merk uitgevoerd. De Kawasaki Versys 650 is zeer goed ontvangen en heeft ook verschillende prijzen gewonnen. Zo heeft de Kawasaki Versys 650 in 2008 de prijs gewonnen van het beste motorvoertuig van het jaar, volgens het Motorcyclist Magazine. Daarnaast is de motor nog eens bekroond voor het beste motorvoertuig samen met een aantal andere motors. De Kawasaki Versys 650 is voorzien van een 649 cc motor. En is daarbij ook liquided-cooled. Dit zorgt ervoor dat het motorvoertuig niet oververhit kan worden. Het motorvoertuig is relatief licht. Zo is hij maar 206 kilogram. Bovendien heeft het motorvoertuig een transmissie van 6 speed, met een neutral finder. De hoogte van de zitplek is 845 mm en dat is erg uniek.

Tweedehands verkrijgbaar

Een ander voertuig dat gerelateerd is aan de Kawasaki Versys 650 is de Kawasaki Ninja 650R. Dit voertuig is officieel geproduceerd in 2006, maar heeft later nog enkele updates ondergaan. Andere namen die wel eens aan dit motorvoertuig zijn verbonden zijn de ER-6f, EX-6 en de Ninja 650R. De motorfiets is evenals de andere motors voorzien van 649 cc en is ook liquided cooled. Voor de spanning is hij voorzien van een telescopic fork. De banden zijn verschillend. De voorkant heeft de specificaties 120/70-17. De achterkant heeft andere specificaties namelijk 160/60-17. Het gewicht van het voertuig is droog 186 kilogram. Nat is hij echter wel iets zwaarder, namelijk 211 kilogram. De motors van Kawaski worden voornamelijk gemaakt en doorverkocht in Europa. Aangezien er zoveel edities zijn gemaakt van de verschillende motors, is het gemakkelijk om er tweedehands eentje aan te schaffen. Er zijn namelijk veel modellen, en de verouderde modellen stammen al vanaf een jaar of tien geleden. Deze motoren hebben al veel slijtage opgelopen en zijn dus relatief gemakkelijk verkrijgbaar als tweedehands motor tegen een goedkope prijs. En voor de goedkope prijs heb je relatief dan toch een goede motor! Dit is bewezen aangezien hij verschillende prijzen heeft gewonnen voor de beste motor in bepaalde jaren.

Het merk Kawasaki

Veel bedrijven die motorvoertuigen produceren, produceren verschillende soorten voertuigen. Bij het merk Kawasaki is dit echter niet het geval. Zij hebben zich puur gericht op motorfietsen en zijn er daarom ook zeer bedreven in. Kawasaki is niet een op zichzelf staand bedrijf, maar is onderdeel van Kawasaki Heavy industries Ltd. Deze houden zich naast motorvoertuigen ook bezig met scheepsbouw of treinbouw. In 1949, toen het bedrijf wilde uitbreiden, hebben ze besloten om ook motorvoertuigen te gaan produceren, omdat ze enkele civiele opdrachten hadden gekregen. Kawasaki is een pionier op bepaalde fronten qua technologische producties. Zo waren zij hij het eerste merk dat met de beroemde viertakt ZZZ-1 900 ging werken. Hoe langer het bedrijf zich voortzette, hoe meer modellen motors ze gingen produceren en hoe populairder ze werden. Uiteindelijk zijn er zelfs nog extra fabrieken van Kawasaki gelanceerd in andere landen. Zo staat er sinds 1975 een fabriek in Lincoln, Nebraska.

Andere modellen

Naast de modellen die hierboven besproken zijn, zijn er nog meer beroemde modellen die Kawasaki geproduceerd heeft. Zo maakt het merk ook instapracers. Een voorbeeld hiervan is de EX 500. Dit is geen racemotor, maar eerder een toermotorfiets. Deze motor kan een maximale snelheid van 200 km per uur bereiken. Daarnaast hebben ze nog meer toermotors geproduceerd. Zoals de Kawasaki GTR 1000. Dit al een relatief oude motor die op de markt gekomen is in 1986. In 2005 is hij voor het laatst geproduceerd in Amerika. De motor kon een topsnelheid bereiken van 215 km per uur en had een tankinhoud van maar liefst 28.5 liter. Bovendien heeft de motor een cilinderinhoud van 997 cc. Kawasaki heeft kortom veel verschillende soorten motors geproduceerd!