Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Quad Kawasaki motoren te koop: tweedehands en nieuw

Quad Kawasaki

Het bedrijf Kawasaki Heavy Industries werd al in 1896 in Japan opgericht. Kawasaki is sinds 1966 een bekende producent van de meest uiteenlopende soorten motorfietsen. De afgelopen tijd trad Kawasaki in de publiciteit met zijn actuele quadmodellen.

Zo werd bijvoorbeeld het quadmodel KFX450 R zonder hulp van buitenaf door de ingenieurs van Kawasaki geconstrueerd, terwijl het model KFX400 wat betreft de constructie overeenkomt met het model Suzuki LTZ 400. Verder is nog het Kawasaki quadmodel KFX700 op de markt verkrijgbaar. Daarnaast produceert Kawasaki verschillende ATV Mule-modellen met een cilinderinhoud tot 750cc.

De quad Kawasaki KFX 450 R

Het Kawasaki quadmodel KFX450 R – 2009, uitgerust met een vijfversnellingsbak inclusief achteruitstand, heeft een cilinderinhoud van 449cc. In de KFX450 R is een vloeistofgekoelde eencilinder viertaktmotor geïntegreerd. De motor lijkt erg veel op de kwaliteitsmotor van de Kawasaki motorcrosser KX450 F, die vooral voor sportgebruik ontworpen werd.

Zijn maximale vermogen bedraagt 31,9 kW bij 7500 toeren per minuut. Dat komt overeen met 43 pk. Het maximale koppel ligt op 41,9 Nm bij 7000 toeren per minuut. Het frame is gemaakt van aluminium. De voorremmen bestaan uit twee 163 mm schijven en uit zwevende remklauwen met dubbele zuigers. De achterrem is een 200 mm remschijf met een zwevende remklauw met één zuiger.

De Kawasaki KFX450 R – 2009 is circa 1,80 meter lang, 1,17 meter breed en 1,064 meter hoog. Daarbij heeft hij een tankinhoud van tien liter. De Kawasaki KFX450 R berust op een goed doordachte constructie. De tweedelige uitvoering van de spatborden maakt het bijvoorbeeld mogelijk om ze relatief eenvoudig te vervangen wanneer ze beschadigd zouden raken. Zowel in het middelste als in het onderste toerentalbereik heeft de carburateur een verbeterd reactiegedrag dankzij de lichtgewicht titanium uitlaatpijpen.

Accessoires voor Kawasaki quads

Voor de quads van Kawasaki, zoals de vrij nieuwe KFX450 R, zijn veel accessoires verkrijgbaar. De tweedelige, witte en met een lichtgevende vlag uitgeruste glasvezelstangen van twee meter lang zijn geschikt voor alle quads en ATV`s van Kawasaki. Verder is er een eindkap voor de knaldemper verkrijgbaar van 33 tot 61 mm. Deze werd speciaal voor de Kawasaki voertuigen ontwikkeld door Progrip. Een speciaal rooster van aluminium beschermt de kwetsbare koplampen van de Kawasaki quads tegen invloeden van buitenaf.

>De quad Kawasaki KFX 700

Het Kawasaki quadmodel KFX700 – 2009 is uitgerust met een viertaktmotor, een vloeistofgekoelde 90° V-Twin. Zijn cilinderinhoud bedraagt 697cc en hij beschikt over een CVT transmissie inclusief achteruitstand. De eindaandrijving vindt plaats door middel van een 2 x 4 cardanas. De voorrem bestaat uit twee hydraulische schijfremmen met tweezuiger remtangen. Ze vallen op dankzij een buitengewoon hoge remkracht. De achterrem is een ingekapselde meerschijvenrem in oliebad.

Met een lengte van 1,985 meter, een breedte van 1,195 meter en een hoogte van 1,17 meter is de KFX700 een heel klein beetje groter dan de Kawasaki KFX450 R. De tank heeft een volume van 12 liter. De Kawasaki KFX700 heeft een vermogen van 36,3 kW (49 pk) bij 6500 toeren per minuut. Het maximale koppel bedraagt 59,2 Nm bij 5000 toeren per minuut. De Kawasaki KFX700 is uitgerust met een handschakeling die zich links aan het stuur bevindt. Deze laat zich makkelijk en zeer snel bedienen en maakt het mogelijk om snel te kunnen switchen tussen de verschillende versnellingen. De handbeschermers bestaan uit aluminiumstangen bekleed met kunststof, en de vier voetsteunen bevatten vier gekartelde stroken naast elkaar die voor vaste grip en daarmee voor maximale veiligheid zorgen.