Ga naar hoofdinhoud

Peugeot Ludix motoren te koop: tweedehands en nieuw

Peugeot Ludix

Peugeot Ludix: een leuke en veelzijde scooter

Wanneer men aan Peugeot denkt, denkt men waarschijnlijk eerst aan auto's. Maar er zijn veel meer soorten voertuigen die door Peugeot worden geproduceerd. Zo produceert Peugeot ook scooters. De Peugeot Ludix is een scooter die voorzien is van 50 cc. Van de scooter zijn veel verschillende soorten modellen de revue gepasseerd. Zo heb je enerzijds de One: dit was het eerste model dat werd gemaakt. Later besloot Peugeot echter dat niet genoeg was. Ze hadden zin om ook andere modellen te maken. Dus besloten ze om ook het model Snake en Blaster RS12 op de markt te brengen. Het model Snake van de Peugeot Ludix heeft een oranje voorkant. Bovendien zit er ook oranje in de zitting. Naast het oranje is de rest van de scooter zwart, zo ook alle wielen en alle technische zaken die in het model zitten. Tussen de Snake en de One zit niet heel veel verschil. Het enige verschil is het design. Zo heeft deze een rode voorkomt en zit dit rode ook onder de zitplek. De zitplek zelf is echter helemaal zwart. De Blaster RS12 ziet er echter wel heel anders uit. Dit model is geheel zwart en doet een beetje aan een sportmodel denken. Qua systeem komen de scooters in air-cooled en water-cooled voor. Het verschil tussen air en water is dat bij de een het heel systeem op lucht circuleert en het andere systeem functioneert geheel op water.

Techniek van de Peugeot Ludix

Qua techniek zijn er ook verschillen te vinden in de werking van de motors. Het eerste model One kon namelijk alleen opgestart worden door hem aan te trappen. In de meer nieuwe versies was dit echter niet meer het geval. Er werd besloten dat dit onhandig was en tegen de tijd dat de nieuwe modellen op de markt kwamen, waren er ook veel meer nieuwe technieken die ze konden gebruiken. Toen is er dus besloten om ze ook op andere manier te produceren. Er is toen gebruik gemaakt van technieken die ervoor zorgen dat ze ook elektrisch konden worden gestart. Ze werden dus op twee manieren beschikbaar, want de kick-start motor werden ook nog steeds geproduceerd. Op die manier kon de consument een keuze maken over wat hijzelf fijner vindt. Daarnaast is er nog een technisch verschil tussen de One en de andere modellen. Zo maakt One nog gebruik van een generator. In die andere versies is dit echter niet het geval. Deze maken gebruik van 12 volt batterij. Dit verklaart ook waarom de scooter relatief weinig geluid maakt. De motor heeft een heel zwak geluid en wanneer je toetert, komt er in vergelijking met andere scooters ook relatief weinig geluid uit. Aangezien er veel modellen zijn, zijn de scooters ook heel populair. Alle modellen zijn daarom ook makkelijk verkrijgbaar als tweedehands motor. Dit allemaal tegen een relatief goedkope prijs voor een kwalitatief zeer goede scooter. Aangezien er veel modellen zijn, kun je ook kiezen uit wat voor soort technische specificaties je prefereert. De mogelijkheden zijn kortom eindeloos!

Geschiedenis van Peugeot

Naast het produceren van motorvoertuigen staat het merk Peugeot vooral bekend om het produceren van auto's. Het is een Frans automerk, officieel PSA Peugeot Citroën genoemd. Het merk is vernoemd naar de familienaam van de eigenaren. De familie Peugeot startte dit imperium 117 jaar geleden in Montbéliard. Nu, ruim 100 jaar, later is Peugeot verantwoordelijk voor de productie van ongeveer vijftig miljoen auto's. Peugeot is officieel al opgericht in 1810. Toen produceerden ze natuurlijk nog geen motorvoertuigen, maar wel produceerden ze andere soorten vervoersmiddelen. Zo produceerden ze in 1889 een stoomaangedreven Peugeot. Dit was een soort prototype en was ook gelijk de eerste en laatste. Daarnaast stond Peugeot ook bekend om het produceerde van verschillende modellen fietsen. Zo had je de Motobicylette uit 1902. Deze fiets was uniek voor die tijd omdat er een motor aan dit model verbonden zat. Daarnaast ontworpen ze in 1900 ook de tricycle. Dit is een fiets met niet twee maar drie wielen. Peugeot staat kortom bekend als een bedrijf waar ze veel verschillende soorten voertuigen produceren en hebben geproduceerd.