Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Quad Yamaha motoren te koop: tweedehands en nieuw

Quad Yamaha

Quad Yamaha

Het in 1955 in Japan opgerichte bedrijf Yamaha staat bekend om haar goed presterende quads. Van Yamaha zijn momenteel de quadmodellen:

YFM700R en YFM700R Special Edition, YFZ450R en YFZ450R Special Edition, YFM250R en YFM350R, YFZ350 Banshee, Wolverine 450, Grizzly 125 sowie YFM90 op de markt verkrijgbaar.

Daarnaast bestaan er nog zo’n acht ATV-modellen die vooral als bedrijfsvoertuigen gebruikt worden en algemeen bekend staan onder de naam ‘Grizzly’.

Quad Yamaha: sportief succesvol

De sportieve All Terrain Vehicles van Yamaha scoren vaak zeer hoog bij diverse quadraces. De YFZ350 Banshee, de enige momenteel bestaande tweetakt quad, wordt bijna alleen maar voor sportieve doeleinden gebruikt. Zo werden er met de YFZ350 Banshee reeds vele motorcross- en enduroraces gewonnen. De Banshee is uitgerust met een handmatige zesversnellingsbak. Hierbij mist echter wel een achteruitstand.

Een andere succesvolle wedstrijdquad is het model YFZ450R. Deze is uitgerust met een zeer soepel lopende DOHC-motor met vijf kleppen en heeft een cilinderinhoud van 449cc. Dankzij de speciale transmissie, het goed presterende uitlaatsysteem en een high-tech injectiemotor die over een 32-processor beschikt, trekt de YFZ450R van Yamaha extreem snel op. Karakteristiek voor deze quad die bij races zeer succesvol is, zijn onder andere de stugge veerelementen. Het onderstel is zowel uit stalen als uit aluminium onderdelen vervaardigd.

Quads van Yamaha met een zeer goed prestatievermogen

Nog een zeer goed presterend model is de YFM700R. Wat hem bijzonder maakt is zijn bijzonder grote cilinderinhoud van 686cc. Het Yamaha model YFM700R overtuigt als één van de lichtste quads van zijn klasse dankzij een zeer hoge koppel en een stabiel hybride sportframe van staal en aluminium. Verder heeft de quad zeer grote remschijven. De bediening van de remmen gebeurt via een instelbare remhendel.

Een bijzonderheid onder de quads van Yamaha is het model YFM700R Special Edition. Ook dit model is zeer licht gebouwd en heeft een cilinderinhoud van 686cc. Deze quad onderscheidt zich in eerste instantie van de YFM700R middels zijn exclusieve uiterlijk. Het Yamaha-Modell YFM350R is ook ideaal voor geweldige ritten over ontoegankelijk terrein. Deze quad met een cilinderinhoud van 348cc is bijzonder licht en is uitstekend geschikt voor sportieve, ambitieuze hobbyrijders. Hij is uitgerust met een luchtgekoelde viertaktmotor. Een bijzonder betrouwbare quad daarentegen is de Yamaha Wolverine 450. De Wolverine beschikt over een vloeistofgekoelde eencilindermotor met een cilinderinhoud van 421cc en hij is uitgerust met veel aanvullende functies. In deze middenklasse quad is een volautomatische Ultramatic transmissie geïntegreerd. Verder beschikt de Wolverine 450 over een inschakelbare vierwielaandrijving.

High-tech quads van Yamaha

De Grizzly 125 weet te behagen dankzij zijn volautomatische technologie die precies is afgestemd op de behoeftes van de bestuurder. De Yamaha Grizzly 125 telt dan ook tot de gebruikersvriendelijkste quads die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De Grizzly 125 beschikt over een viertaktmotor met een cilinderinhoud van 124cc. Daarmee is het vooral een eerste keus voor beginnende quadrijders en jeugdige bestuurders. De Grizzly 125 is met een gewicht van 139 kilogram extreem licht gebouwd.

Het Yamaha model YFM90 is een quad zoals kinderen het graag zien. Ondanks zijn geringe formaat is hij nog steeds met bijna net zo veel details uitgerust als een grote quad. Zo beschikt ook deze miniatuuruitgave over een achterste schijfrem, onafhankelijke wielophanging, dubbele wieldraagarmen, een startmotor en een volautomatische transmissie. Dat maakt hem bijzonder makkelijk te hanteren.