Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Yamaha XJ 600 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Yamaha XJ 600

De Yamaha XJ 600 werd geproduceerd door motorfietsfabrikant Yamaha, een bedrijf dat in alle klasses op de motorfietsmarkt toonaangevend is. Yamaha produceert diverse succesvolle modellen, van grote motorfiets tot kleine scooter. De Yamaha XJ 600 werd tot 2003 geproduceerd en is nog altijd een geliefde motorfiets uit de categorie sportmotor/supersportmotor.

Het uiterlijk van de Yamaha XJ 600 is tijdloos mooi en heeft geen opvallende franjes of onnodige versieringen nodig. Hij beschikt over een viercilindermotor en de tank en de spatborden zijn in dezelfde kleur gelakt. De chromen elementen die je achteraan bij de uitlaat en voor in de cockpit vindt, maken het totaalbeeld compleet. Het feit dat de bediening van de knipperlichten, de claxon en de lichtschakelaar zich aan één kant bevinden, zorgt voor hanteergemak.

Bijzonderheden van de Yamaha XJ 600

De oudere modellen van de Yamaha XJ beschikten alleen maar over een simpele schijfrem, wat natuurlijk voelbaar was bij het remmen. De nieuwere modellen van de Yamaha XJ 600 beschikken over een dubbele schijfrem. De transmissie is zeer goed. Je kunt er vlot mee schakelen en de motorfiets komt snel op toeren. De koppeling is makkelijk te bedienen. De Yamaha XJ heeft een grote zitting en ook de bijrijder kan niet klagen over onvoldoende plaats. Onder de zitting kunnen onder meer een helm en een regenpak ondergebracht worden.

De Yamaha XJ 600 en snelheid

De rijprestatie van de Yamaha XJ 600 is vooral toereikend voor personen die graag over secundaire wegen rijden en tevreden zijn met een snelheid van ca. 140 km/u. De Yamaha XJ 600 haalt volgens de fabrikant weliswaar zo’n 185 km/u, maar omdat hij niet veel bekuiping heeft kan dit problemen aan de handen veroorzaken, aangezien de kracht enorm toeneemt.

Motorrijders die een hoge maximale snelheid niet zo belangrijk vinden en beginnende motorrijders zullen zeer tevreden zijn met de Yamaha XJ 600. De grote uitlaat maakt minder kabaal dan hij doet vermoeden. Pas vanaf 3000 toeren per minuut maakt hij zich hoorbaar.

De Yamaha XJ 600 is niet in de laatste plaats ook een geliefde motorfiets onder vrouwen. Hij is makkelijk te rijden, ziet er vlot uit, heeft een goede rijprestatie en een schappelijke prijs.