Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Yamaha XT 1200 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Yamaha XT 1200

Avontuurlijk toeren op een allround enduro-motor De Yamaha XT 1200 is een enduro-motor die in 2010 door de Japanse motorproducent op de markt werd gebracht. De motorfiets kreeg de naamtoevoeging Super Ténéré, verwijzend naar de gelijknamige Noord-Afrikaanse woestijn. De Yamaha XT 1200 staat model voor avontuurlijk toeren met een goed uithoudingsvermogen op verharde en onverharde wegen.

Ideaal voor lange afstanden comfortabel rijden

De Yamaha XT 1200 wordt aangedreven door een vloeistof gekoelde 4-takt, 2-cilinder 1199 cc motor, met een vermogen van 110 pk. De V-motor heeft elektronische brandstofinjectie en een dubbele ontsteking, ondersteund door een elektronische gashendel. De Yamaha XT 1200 accelereert in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van circa 210 km/u. Het remmen bij een snelheid van 100 km/u vraagt een remweg van ongeveer 38 meter. De wielen zijn voorzien van tubeless banden. De benzinetank van 23 liter is goed voor circa 350 rijkilometers.

Motorfiets aanpasbaar aan ideale zitpositie

Het stalen frame van de Yamaha XT 1200 garandeert een hoge treksterkte. Het voorwiel rust in een verstelbare voorvork met veervoorspanning, ook de centrale stang van het achterwiel kan variabel worden ingesteld. De motorfiets beschikt over een ABS-systeem en cardanaandrijving. De Super Ténéré is verder uitgerust met een motorbeveiliging en een verstelbare, ideale zitpositie. De benen sluiten goed tegen de tank aan. Ook de plaats van het voorscherm kan worden aangepast. Het dashboard van deze Yamaha-motor voldoet aan de verwachtingen.

Enduro-motor met optimale wendbaarheid

Het smalle silhouet, lage zwaartepunt en de compacte massa van de Yamaha XT 1200 zorgen voor optimale wendbaarheid. Deze Yamaha-motor was een goed antwoord op de BMW R1200 GS Adventure, die sinds 2004 toonaangevend in dit segment was. Andere concurrenten zijn de Honda XL 1000 Varadero en Suzuki V-Strom DL 1000. De Yamaha XT 1200 is rijk aan accessoires, zoals bijbehorende aluminium koffers, een rooster voor de koplampen en verwarmde handvaten.

De genen van een Parijs-Dakar motor

De Yamaha XT 1200 beschikt over de genen van de stoere en stevige Yamaha Parijs-Dakar machines. De avontuurlijke motor valt op door de allround kwaliteiten, gebruiksvriendelijkheid en eenvoudige handling. Lange ritten zijn nooit vermoeiend. De motorfiets is verkrijgbaar in de kleuren blauw, zilver, wit, zwart en grijs.