Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

en nieuwe Adria camper te koop: tweedehands en nieuw

Adria

De geschiedenis en ontwikkeling van Adria

Adria is een bedrijf dat in 1965 begon met het bouwen van de eerste caravans. Dit gebeurde in Nova Mesto in Slovenië waar de eerste fabriek werd gebouwd. Adria maakte onderdeel uit van Industrija Motornih Vozil. In oktober 1972 werd er een nieuwe fabriek geopend in Brezice. Twee weken later werd er nogmaals een nieuwe fabriek geopend en dat gebeurde in het Belgische Deinze, vlakbij Gent. In 1986 werden daar de eerste campers gebouwd. In 1980 draaide Adria haar beste jaar. Er was toen een productie van 26.757 eenheden. Na de onafhankelijkheid van Slovenië heeft Adria het een tijdje moeilijk gehad. In 1996 gaat Adria Caravan failliet en wordt het overgenomen door Adria d.o.o. Adria weet zich te herpakken. Zo wordt bijvoorbeeld op 5 april 2004 het Britse Fleetwood volledig verworven door Adria.

Modellen en type caravans en campers van Adria

Adria stond voorheen bekend als een low-budget merk, maar inmiddels behoort Adria tot een van de grootste caravanproducenten in Europa. Dit komt vooral door het mooie design. De campers en caravans die er gemaakt worden, beginnen allemaal met de letter A in de naam. Adria heeft verschillende modellen van de caravans en campers op de markt gebracht. Modellen die door de jaren heen verkocht zijn en nog steeds verkocht worden zijn onder andere Aviva, Lite, Altea, Action, Adora, Astella en Aplina. De verschillende maten, uitvoeringen en gewichten van de caravans zorgt ervoor dat ze in elke prijsklasse beschikbaar zijn en daarom een breed publiek aanspreken.

Bijzondere kenmerken van de caravans en campers van Adria

Inmiddels is Adria al zo’n 45 jaar actief met de productie van caravans en campers. Nog steeds is het een populair merk dat veel gekocht wordt door vakantiegangers. Er zijn een aantal bijzondere kenmerken van de Adria caravans en campers op te noemen. Zo is het exterieur van alle modellen caravans en campers in 2013 volledig vernieuwd. Action is het kleinste model caravan. Het is een compacte caravan, maar wel met voldoende ruimte, want deze wordt efficiënt benut. Het ledig gewicht bedraagt maximaal 827 kilo. Adora, Altea en Aviva zijn bijvoorbeeld caravans in het middensegment. Het ledig gewicht van deze caravans bedraagt maximaal 1.437 kilo. Astella Glam en Alpina zijn 2 grotere type caravans. Het ledig gewicht van deze caravans bedraagt maximaal 1.888 kilo.