Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

alkoof camper te koop: tweedehands en nieuw

Alkoof Camper

Waaraan is de alkoof camper te herkennen?

De alkoof camper is te herkennen aan de grote ruimte boven de bestuurderscabine. In deze grote ruimte zit een tweepersoonsbed. Alkoof campers bieden verschillende keuzemogelijkheden. Ze kunnen bijvoorbeeld met of zonder een dubbele bodem worden aangeschaft. Het voordeel van zo’n dubbele bodem is dat er meer bergruimte beschikbaar is. Dat is ideaal voor langere vakanties, vooral voor gezinnen met kinderen. Men kan zo namelijk veel meer bagage meenemen. Een bijkomend voordeel van een dubbele bodem is dat het zwaartepunt lager ligt, waardoor de instap minder hoog is. Nadelig van de dubbele bodem is dat de camper meer windgevoelig is en meer brandstof verbruikt.

De Weinsberg alkoof camper

De nieuwe Weinsberg alkoof camper uit 2013 is een echte topper. Deze camper is speciaal voor gezinnen ontwikkeld. De cockpitstoelen kunnen naar achteren worden gedraaid, zodat ze deel uitmaken van de zithoek in de leefruimte. De Weinsberg alkoof camper is beschikbaar in twee modellen, waarvan de Weinsberg AL 600 MG 2013 er één is. Dit model heeft een lengte van 599 cm en een toelaatbaar gewicht van 3500 kg. Het andere model, de Weinsberg AL 700 DG 2013, heeft hetzelfde toelaatbare gewicht maar is met zijn 743 cm een stuk langer. Deze camper is circa €3500 duurder dan zijn iets minder ruime broertje.

De oldtimer alkoof camper en de Mc Louis Tandy alkoof camper

Alkoof campers ziet men ook nog geregeld als oldtimers. Een goed voorbeeld is de Ford Transit uit 1979. Deze mooie oude alkoof camper heeft een lengte van 5 meter en is voorzien van vier slaapplaatsen. Hij is uitgerust met een 2.5 Ford-motor en rijdt op lpg. Aan de zijkant kan een luifel worden bevestigd, zodat men overdekt buiten kan zitten, beschermd tegen felle zon of een buitje. Het interieur en de bekleding van deze Ford Transit zijn in 2000 volledig vernieuwd. De Mc Louis Tandy alkoof camper komt uit 2008 en rijdt op diesel. Deze camper heeft een vermogen van 130 pk en een versnellingsbak met maar liefst zes versnellingen. Met zijn lengte van 726 cm biedt hij veel ruimte, zelf zoveel dat er zonder enig probleem een fiets, brommer of motor in kan worden vervoerd. Deze camper leent zich uitstekend voor verre vakanties waarbij grote afstanden worden afgelegd.