Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Euramobil te koop: tweedehands en nieuw

Euramobil

De geschiedenis en ontwikkeling van Eura Mobil

In 1959 is Eura Mobil van start gegaan in Duitsland. Dit was destijds nog onder de naam KG. Men begon in eerste instantie met het bouwen van caravans en deze caravans droegen de naam Blessing campers. In 1983 werd er voor het eerst begonnen met de productie van campers en werden er geen caravans meer gebouwd. In 1996 wordt er begonnen met de productie van de geïntegreerde campers. Eura Mobil staat inmiddels in de top 20 van de meest verkochte campers in Nederland. Er zijn meerdere dealers van Eura Mobil in Nederland waar de campers verkrijgbaar zijn.

Diverse modellen van Eura Mobil

Door de jaren heen zijn er verschillende modellen van de Eura Mobil op de markt verschenen. De Semi-Integralen serie is ingedeeld in twee verschillende modellen, namelijk de Eura Mobil Terrestra T en de Eura Mobil Prfila. De Integralen serie bestaat uit twee modellen, namelijk de Eura Mobil Integra Style en de Eura Mobil Integra. De Alkoven serie is ingedeeld in drie modellen, namelijk de Eura Mobil Profila, de Eura Mobil Terrestra A en de Eura Mobil Activa Style. De muren van elke camper zijn houtvrij en extra geïsoleerd. Het materiaal waarvan de campers worden gebouwd bestaat onder andere uit diverse kunststoffen die versterkt zijn met glasvezel. Het frame zelf is gemaakt van aluminium.

Bijzondere eigenschappen van Eura Mobil

Voor Eura Mobil zijn een aantal zaken belangrijk bij de bouw van de campers. Kwaliteit, duurzaamheid, betrouwbaarheid en het praktische gemak staan bij de bouw van de campers centraal. Op het gebied van kwaliteit heeft Eura Mobil altijd hoog gescoord in de kwaliteitsonderzoeken. De campers van Eura Mobil zelf worden gebouwd op het chassis van de Ford Transit. Elk voertuig is voorzien van een goede basisuitrusting en een dubbele basisbodem. Daardoor kan er vorstvrij gekampeerd worden en is er veel opbergruimte beschikbaar. De capaciteit van de batterij en de grote watertank maken beiden deel uit van elke camper. De 20 lay-outs waaruit gekozen kan worden maakt dat er voor elke kampeerder een geschikte kampeerauto te vinden is voor een mooie vakantie.