Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Fendt

De geschiedenis van Fendt

Fendt-campers werden in verschillende variaties gefabriceerd door Fendt GmbH, tot de firma in 1997 werd verkocht aan de AGCO-corporatie. De productie van caravans werd ondergebracht in een nieuw bedrijf: Fendt Caravan GmbH. De fabricage van campers werd overgenomen door Hobby-Wohnwagenwerk, Ing. Harald Striewski GmbH.

Fendt-campers: de uitrusting

Fendt-campers zijn in de afgelopen jaren in verschillende uitvoeringen gebouwd: met en zonder bovenslaper, op basis van diverse soorten chassis, zoals die van Fiat, Peugeot, Ford en Iveco. De huidige types bouwt Hobby alleen op een Fiat-chassis. Alle Fendt-modellen beschikken over een vast tweepersoonsbed of twee eenpersoons bedden achterin. Enkele modellen hebben ook een tweepersoonsbed boven de cabine of een bovenslaper gecombineerd met een eenpersoonsbed achter in de camper. Fendt-campers zijn standaard uitgerust met een keukenunit met koel-vriescombinatie, gootsteen en driepits kookstel. De badkamer heeft een geïntegreerde douchecabine en toilet met elektrische spoeling. Afhankelijk van het type camper heeft het zitgedeelte twee tweepersoonsbanken of kunnen de cabinestoelen worden gedraaid om deel uit te maken van de zithoek. Luiken aan de buitenkant van de camper bieden extra opslagruimte en toegang tot de gastank en waterinstallatie. Fendt-campers kunnen worden geleverd met extra’s als een dakbox, fietsendrager, inklapbare satellietschotel of uitschuifbare stoffen luifel.

Fendt-caravans

Fendt levert ook een breed scala aan caravans, variërend van een basismodel tot luxere uitvoeringen met een zeer moderne uitrusting. De afmetingen zijn afhankelijk van de uitvoering: de kleinste zitten in het basissegment, de grootste in het luxere segment.