Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

en nieuwe Hobby camper te koop: tweedehands en nieuw

Hobby

Populariteit van de Hobby Caravan

Hobby caravans zijn populaire luxe gezinscaravans. De Hobby Caravan is inmiddels bijna vijftig jaar op de markt. Na de lancering van de eerste Hobby Caravan zijn er veel nieuwe modellen geproduceerd. Deze caravan wordt door de gebruiker al vanaf het begin als erg prettig ervaren. Maar wat typeert een Hobby Caravan? Een Hobby Caravan heeft in de eerste plaats een handig formaat: hij is niet te klein en niet te groot en heeft een gewicht dat varieert tussen 1000 en 2000 kilo. Het is echt een caravan om mee op vakantie te gaan. Zowel de buitenkant als het interieur is met zorg ontworpen en ziet er goed uit. De inrichting van de Hobby is uitgebreider en luxer dan die van een gemiddelde caravan.

Veelzijdige indeling

De Hobby Caravan neem je achter de auto mee op vakantie of je geeft hem een vaste plaats op je favoriete camping. Ook kenmerkend voor de Hobby zijn de hoogwaardige materialen die bij de bouw van de caravan zijn gebruikt. De caravan is bovendien erg compleet, met een duurzame, praktische en altijd comfortabele en gezellige inrichting. Elke uitvoering van de Hobby Caravan is qua indeling anders. Bij aankoop van de caravan zijn er dan ook diverse indelingsmogelijkheden te kiezen. In principe heeft de Hobby Caravan als basis altijd een tweepersoonsbed, een extra bed, een keukenblok met kookgedeelte en koelkast en een toilet met doucheruimte. In bijna elke Hobby Caravan kun je douchen. De gewone Hobby Caravan heeft één as, maar Hobby Caravans met meerdere assen zijn er ook. Dit zijn de zwaardere uitvoeringen.

Hobby Caravan op maat

De Hobby caravan kun je op maat bestellen, met een indeling naar jouw persoonlijke voorkeur. Hierbij moet je denken aan toevoeging van bedden in allerlei vormen (zoals bijvoorbeeld een stapelbed), extra elektronische apparatuur (die kan variëren van een magnetron tot een televisie, airco of audioapparatuur), luxe binnenbekleding, luifels en bedieningspanelen en een bijzonder luxe buitenkant met mooie velgen. Daarnaast worden er regelmatig nieuwe Hobby Caravan-modellen op de markt gebracht met standaard steeds weer nieuwe indelingen, een ander soort aankleding en nieuwe mogelijkheden. Je kunt de caravan zo luxe krijgen als je wilt. Er zijn de series Hobby De Luxe, Hobby Excellent, Hobby Landhaus, Hobby Prestige en Hobby Premium. Deze standaard Hobby-modellen hebben alle tientallen indelings- en inrichtingsmogelijkheden.