Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Lmc camper te koop: tweedehands en nieuw

Lmc

LMC door de jaren heen

Kwaliteit, comfort en design; dat zijn de kernwaarden van caravan- en camperfabrikant LMC. Wat tijdens een regenachtige nacht in een tent in Sauerland begon met het ontwerpen van een caravan is inmiddels uitgegroeid tot een grote fabrikant van caravan en campers LMC geheten.

In de jaren vijftig ontwierpen de heren Austermann en Hartmann, tijdens een regenachtige nacht in een tent, de eerste caravan van LMC; de Falter I. Kort daarna bouwde Austermann een eigen caravan die hij Knospe noemde, de caravan die nog altijd even legendarisch is als in de beginjaren. Na diverse overnames en uitbreidingen begon men eind jaren zeventig met de bouw van stacaravans en vlak daarna ook met het ontwerpen van campers. Hierdoor groeide de onderneming als kool en niet lang daarna begon LMC met het ontwerpen en bouwen van caravans voor de firma T.E.C. Ook in de nieuwe eeuw stond LMC niet stil. Men ontwikkelde een nieuwe eigen stijl bij het ontwerpen van caravans en campers, waarbij vooral de nadruk wordt gelegd op de woonsfeer en het vrouwelijke aspect van reizen en kamperen. Uiteindelijk resulteerde dat in 2011 in het bouwen van 3.5 t campers, waarmee LMC markleider werd van de lichtgewicht bouwwijze.

Bekende modellen

De Knospe is vast en zeker een van de meest legendarische caravans die ooit ontworpen is. Dit model, dat in 1955 door de heer Austermann ontworpen werd, is een heuse oldtimer op caravangebied en juist daarom voor sommigen nog steeds populair. Het is dan ook het meest bekende model van de LMC fabriek. In de jaren ‘80 werd LMC ook buiten de Duitse landsgrenzen in een klap bekend met de successerie Münsterland, Luxus, Münsterland-Dominant, Lord en Lord Exquisit. Tegenwoordig maakt LMC vooral faam met campermerken als Cruiser, Breezer en Explorer. Ook ontwerpt men nog steeds caravans, waarvan Style, Vivo en Scandia de meest bekende merken zijn. LMC probeert een zo breed mogelijk publiek te trekken, waarbij de focus op diverse aspecten ligt zoals comfort, kwaliteit en design. Met name met dat laatste maakt men behoorlijk veel indruk door de optimale indeling van de diverse campers en caravans.