Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

luxe camper te koop: tweedehands en nieuw

Luxe Camper

Luxe camper modellen

Campers in het luxesegment zijn beschikbaar in verschillende formaten, afhankelijk van de plek waar ze worden gekocht of gehuurd. In Europa kan men voornamelijk campers kopen of huren tot zo’n 9 meter, terwijl luxe campers in Amerika vele malen groter zijn. De grootste exemplaren hebben hier bijna het formaat van een kleine touringcar. Aan de buitenzijde biedt een luxe camper verschillende opbergmogelijkheden en extra’s om het kamperen gemakkelijker en comfortabeler te maken. Zo kan de camper bijvoorbeeld worden uitgerust met elektrische steunen, om deze na aankomst op de kampeerplaats snel en eenvoudig waterpas te maken. Een elektrisch uitklapbare trap zorgt dat men gemakkelijk uit kan stappen. Door hun grote formaat bieden luxe campers een grote variatie aan opslagmogelijkheden die bereikbaar zijn via de buitenzijde. Sommigen zijn zelfs groot genoeg om een scooter of meerdere fietsen in te stallen. Met een elektrisch uitschuifbare luifel of gehele buitentent kan een comfortabele plek worden gecreëerd om lekker buiten te zitten.

Luxe in de camper

De luxe aan de binnenkant van een camper uit zich in verschillende vormen: van inrichting tot bekleding en diverse apparaten. Luxe campers hebben vaak een ruime indeling met een groot, comfortabel zitgedeelte, bekleed met luxere stoffen of leer. Keukens zijn voorzien van veel handige opbergmogelijkheden en luxe extra’s als een ingebouwd koffiezetapparaat, ladeverlichting of een groter formaat koelkast. Badkamers hebben een ingebouwde douchecabine en toilet. In grotere campers zit de douchecabine in een aparte ruimte, waardoor extra opbergruimte ontstaat. De slaapruimtes in luxe campers hebben een groot tweepersoonsbed. Daarnaast is er de mogelijkheid het zitgedeelte om te bouwen tot slaapplaats. Sommige modellen bieden een extra bed boven de cabine, dat men kan laten zakken indien nodig. Extra apparatuur kan naar wens worden ingebouwd, zoals bijvoorbeeld HD-tv met satellietontvangst in het woon- en slaapgedeelte, een magnetron in de keuken en airconditioning met een klimaatcontrolesysteem voor de hele camper.

Amerikaanse luxe

Amerikaanse luxe campers verschillen sterk van Europese, zowel in formaat als uitrusting. De grootste van deze luxe campers worden ook wel aangeduid als landjachten, vanwege de bijna ongekende stijl en luxe van de wagens. Eenmaal geparkeerd op de kampeerplaats kan bij deze campers extra ruimte worden gecreëerd door het zitgedeelte met een speciaal elektrisch systeem in de breedte uit te schuiven buiten de camper. Dit systeem kan de breedte van de camper vergroten met bijna 2 meter.