Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Minicamper

Wat is een minicamper?

Een minicamper is te gebruiken voor diverse doeleinden. Men kan er gewoon in rijden voor het woon-werkverkeer, maar het is ook een zeer geschikt vervoermiddel voor vakanties. Zo is er bijvoorbeeld de Minicamper/CampUniQ. Deze is niet alleen een compacte, sportieve en zuinige auto, maar heeft ook de inrichting van een luxe camper. Hij is uitgerust met een uitneembare keuken en koelkast, die dus zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. Deze minicamper is meestal een omgebouwde Ford Transit Connect vanaf bouwjaar 2003. De CampUniQ geeft gebruikers een groot gevoel van vrijheid, want in feite is het een klein huisje op wielen. Voor meer ruimte is er een uitsteldak, waarmee een stahoogte van 193 cm kan worden gecreëerd. Boven op het dak kan bijvoorbeeld een surfplank worden vervoerd.

Welke bekende merken minicampers zijn er?

Minicampers zijn verkrijgbaar in verschillende merken. Naast de Ford Transit Connect is er bijvoorbeeld ook de Renault Kangoo en Dacia Dokker. De meeste minicampers worden echter gebouwd op basis van de Ford Transit Connect. Een minicamper rijdt meestal op diesel. Verschillende series van de Ford Connect kunnen worden omgebouwd naar een minicamper. Dit zijn onder andere de T220 en T230. Ze hebben een vermogen dat varieert van 75 tot 90 pk. De tankinhoud van de Ford Transit Connect bedraagt 60 liter. Aanpassingen in het interieur kunnen vaak gemakkelijk worden gerealiseerd in overleg met het bedrijf dat het voertuig ombouwt. In sommige minicampers kan zelfs een toilet worden ingebouwd.

Waar is de minicamper verkrijgbaar en wat is de oorsprong van de Ford-minicamper?

De minicamper is verkrijgbaar bij verschillende Ford-dealers. Daarnaast zijn minicampers ook tweedehands te koop, bijvoorbeeld via particulieren die ze op internet aanbieden. Daarnaast zijn er ook talloze professionele dealers die tweedehands minicampers verkopen. Voor een vakantie is het vaak ook een optie om een minicamper te huren.
Hoewel Ford zijn geschiedenis in Amerika begon, had oprichter Henry Ford een Nederlands of Belgische moeder. De eerste auto van Ford werd geproduceerd in 1896 en in 1903 was de eerste Ford-fabriek in het Amerikaanse Detroit een feit. Nog altijd is Ford een zeer succesvol merk, zowel in de particuliere en zakelijke automarkt als op het terrein van campers. Vandaar ook dat de Ford Transit Connect nog steeds wordt omgebouwd tot minicamper.