Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

oldtimer camper te koop: tweedehands en nieuw

Oldtimer Camper

Bekende merken oldtimer campers

Een camper wordt tot de oldtimers gerekend wanneer het voertuig meer dan 25 jaar oud is. Voor een oldtimer camper betaalt de eigenaar geen wegenbelasting. Er zijn verschillende merken en modellen oldtimer campers op de markt. Enkele bekende namen zijn Ford, Mercedes-Benz, Volkswagen, Ford en Peugeot. De Ford oldtimer camper uit 1972 heeft een handgeschakelde transmissie en rijdt op benzine. De Bedford oldtimer camper is prachtige geel van kleur en heeft een opbouwlengte tot 4 meter. Deze camper rijdt op diesel en is te koop vanaf €3000. De VW LT 28 Sven Hedin uit 1979 (een mooie oldtimer camper van Westfalia) rijdt op benzine en is uitgerust met een gastank om bijvoorbeeld te kunnen koken. De lengte van deze camper bedraagt 5,20 meter. Het unieke is dat hij beschikt over een mechanisch ventilatiesysteem.

De Ford Transit MK1 Autohome oldtimer camper en Peugeot J7 oldtimer camper

De Ford Transit MK1 Autohome is een exclusieve oldtimer camper uit bouwjaar 1976. Deze bijzondere wagen heeft een zeer kenmerkend uiterlijk. Hij beschikt over een NWP MK2 Granada-motorblok, een 2.0 liter V6-tank en een vermogen van maar liefst 95 pk. Deze oldtimer camper rijdt op vier cilinders. De oude Ford Transit is uitermate geschikt voor vakanties binnen Europa. Tweedehands is hij al te koop voor bedragen vanaf € 1250. Een andere oldtimer camper is de Peugeot J7 uit 1980. Ook dit is een erg karakteristiek voertuig. Binnenin is slaapplaats voor vijf personen. Aan de buitenzijde zit een fietsenrek en kan een luifel worden bevestigd, wat voor een geslaagde vakantie welkome extra’s zijn.

De Mercedes S550 oldtimer camper en VW LT oldtimer camper

De Mercedes S550 oldtimer camper heeft een lengte van 5,5 meter en is tweedehands te koop vanaf ongeveer € 7000. In deze ruime oude camper kunnen vier mensen slapen. Hij is voorzien van ringverwarming en twee pilootstoelen. Een andere exclusieve Oldtimer Camper is de VW LT uit 1978. Deze heeft een opbouwlengte tot 4 meter. Tweedehands is deze Oldtimer Camper aan te schaffen voor zo’n € 2000.Oldtimer campers zijn zeer gewild. Er is dan ook een levendige handel in deze voertuigen, zowel online als regulier en zowel bij particulieren als bij professionele dealers. Deze oudjes bieden over het algemeen iets minder comfort en wat minder geavanceerde opties dan moderne campers, maar daar staat een zeer grote dosis charme tegenover.