Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Pössl

Twee lijnen

Pössl is een Duitse fabrikant van buscampers. Sinds 1989 legt Pössl zich toe op de bouw van veelzijdige campers die ook in het alledaagse leven als bestelbus kunnen functioneren. Pössl campers worden geproduceerd in de Dethleff fabriek in Isny im Allgäu. Het zustermerk Globecars bestaat uit bijna identieke modellen. Het verschil is voornamelijk te vinden in andere soorten bekleding en betimmering. Het assortiment buscampers is verdeeld in twee lijnen: de D-lijn en H-lijn.

De D-lijn campers zijn verkrijgbaar als Citroën Jumper en FIAT Ducato met een maximaal vermogen van 177 pk. De elf modellen variëren van compact - de Roadcamp heeft een lengte van 5,45 meter - tot ruime familiecamper. De diverse uitvoeringen van de Roadcruiser en 4-Family hebben een lengte van 6,36 meter. De campers hebben meestal vier zitplaatsen en twee slaapplaatsen (al kan men deze soms uitbreiden.) De modellen kennen hun eigen karakteristieke indelingen voor verschillende reisgezelschappen. De afmeting van het kookgedeelte en de doucheruimte kunnen variëren terwijl het comfort kan worden vergroot met een elektrisch bed (Roadcruiser Revolution). De H-lijn bestaat uit vier alkoofmodellen die op dezelfde chassis worden gebouwd als de D-lijn. Alle uitvoeringen zijn geschikt voor maximaal vier passagiers met drie of vier slaapplaatsen. De Vario 499 is de compacte variant met een lengte van 4,99 meter; de 2Win Vario is het meest ruimtelijk met een lengte van 5,99 meter.

Karakteristieke opties

Nieuwe Pössl buscampers beschikken standaard over een plissémuggenhor, waardoor de zomernachten rustig verlopen. Daarnaast wordt standaard een softlock gemonteerd. Dit elektrische hulpstuk zorgt ervoor dat de zijdeur nooit meer met een klap dichtslaat. Alle Pössl buscampers kunnen worden uitgebreid met een aantal exclusieve opties die het comfort vergroten. De 70 centimeter brede elektrische opstap onder de schuifdeur zorgt voor comfortabel in- en uitstappen. Dakluiken zijn te voorzien van een draaimechanisme zodat geen kracht hoeft te worden gezet. Pössl buscampers zijn verkrijgbaar in twaalf verschillende kleuren (zowel mat als metallic). Het standaard interieur is Maroc met een beige tint voor een lichte en warme sfeer. Monastir zorgt voor een sportief interieur met meer kleur. Speciaal voor het 2Win Style model is nog een optie verkrijgbaar voor het Spirit ontwerp dat minder gebruikmaakt van houtkleuren.