Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Tec camper te koop: tweedehands en nieuw

Tec

Geschiedenis van T.E.C.

Het merk T.E.C dat recent overgegaan is naar het zusterbedrijf LMC heeft ruim vijftig jaar bestaan en heeft in die tijd vele verschillende caravans en campers gebouwd. Ooit begon het met de bouw van een klassieke Weltbummler in 1957, en vandaag de dag is het bedrijf samengegaan met een andere grote fabrikant van campers en caravans: LMC.

Vanaf het moment dat Erwin Kiel in 1957 de firma Kiel-Reiseanhänger opricht, begint de geschiedenis van T.E.C. Vrijwel direct werd de eerste verkoper aangenomen en werd de Weltbummer als eerste caravan gepresenteerd. Deze eerste verkoper, Wolfgang Thrun, zou enkele jaren later de firma overnemen. Thrun gaat samenwerken met het bedrijf Eicker Wohnwagen en niet veel later fuseren deze twee bedrijven ook. Vanaf dat moment worden alle ontworpen voertuigen ook T.E. (van Thrun en Eicker) genoemd. In de jaren tachtig wordt de naam echter veranderd in T.E.C en worden de voertuigen in de fabriek van de bekende caravanfabrikant Dethleffs gebouwd. Eind jaren negentig komt de bekendheid van T.E.C in een stroomversnelling terecht. Men ontwikkelt vele nieuwe modellen, waarbij de focus zowel op caravans als op campers ligt. In 2010 besluit men vervolgens om zowel buscampers als volintegralen uit de collectie te nemen om zich meer op de andere modellen te concentreren. In 2013 werd het besluit genomen om te stoppen met het produceren van nieuwe voertuigen en worden alle caravans van T.E.C. in de collectie van LMC opgenomen, het zustermerk van T.E.C.

Vele modellen

In al die jaren heeft T.E.C vele verschillende modellen gemaakt. Wat vooral opvallend is aan de verschillende modellen van deze fabrikant is dat men bij vrijwel elke caravan of camper gefocust is geweest op families. Daarnaast is er altijd veel aandacht geweest voor design en comfort, omdat dat volgens T.E.C. onderwerpen zijn die aandacht verdienen bij het bouwen van caravans en campers. Overigens zijn de T.E.C. campers en caravans in vrijwel alle soorten en maten te krijgen en lijkt er bij ieder model net weer een andere detail de nadruk te krijgen.