Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Volkswagen te koop: tweedehands en nieuw

Volkswagen

Tramper: basic kamperen

De eerste compacte VW camper kwam op de markt als een variant van de “oerbus” : de Volkswagen T1, ontworpen met een simpele schets door Ben Pon uit Nederland. Dit was het begin van een groot internationaal succes, dat nog steeds voortduurt. Begin jaren zestig was er de eerste Volkswagen Camper op T1-basis, ontwikkeld in samenwerking met Westfalia. Na de Volkswagen Westfalia T2 (1968), de Westfalia T3 (1979) en de Westfalia California T4 (1988) besloot VW in 2003 de campers helemaal zelf op de markt te zetten. Behalve de California zijn nu ook de Tramper en California Beach leverbaar. De Tramper is een familieauto voor vijf personen, die snel met een buitentent aan de achterklep is om te bouwen tot een slaapauto voor twee volwassenen en drie kinderen. Basic kamperen dus. Het is een veelzijdige auto, die ruimte biedt aan heel veel vakantiebagage. Deze “basic camper” is naar keuze leverbaar met twee benzinemotoren, een aardgasmotor en twee dieselmotoren. Een automatische versnellingsbak behoort tot de opties, evenals BlueMotion Technology. De camper is verkrijgbaar vanaf een prijs van € 27.285,–.

California: compact, maar comfortabel.

Deze compacte, veelzijdige camper biedt ruimte aan vier volwassenen. De achterbank is gemakkelijk om te bouwen tot een tweepersoonsbed, terwijl er onder het hefdak nóg een tweepersoonsbed te vinden is. De California is ondanks zijn bescheiden afmetingen bijzonder comfortabel. Door de BlueMotion Technology van Volkswagen is de California extra zuinig en milieuvriendelijk. Er zijn twee stille en efficiënte common-rail dieselmotoren leverbaar van 102 en 180 PK. De camper is leverbaar voor een prijs vanaf € 59.295,–.

California Beach: eigenzinnig en sportief.

De sportieve California Beach heeft opvallende kleuren. Onder het hefdak bevindt zich een tweepersoonsbed, zodat er samen met een verschuifbare driepersoonsbedbank slaapruimte is voor vijf personen. Vergeleken met de California is de California Beach een sportievere en iets minder luxe camper. Hij heeft een compacte keuken met water- en kookvoorziening.

De California Beach heeft dezelfde motoren als de California, eveneens gebaseerd op de BlueMotion-techniek van Volkswagen. De prijs is een stuk lager dan die van de luxere California: vanaf € 51.710,–.

De BlueMotion Technology in de VW campers biedt een start-/stopsysteem, dat de motor automatisch uitzet als de auto stil staat en hem bij wegrijden automatisch weer start. Samen met het remsysteem dat de accu laadt, cruise control en banden met een lage rolweerstand, kan er veel brandstof bespaard worden.