Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

en nieuwe Weinsberg camper te koop: tweedehands en nieuw

Weinsberg

De geschiedenis en ontwikkeling van Weinsberg

Weinsberg staat in de top 20 van Nederlands meest verkochte campers en caravans. Ze worden geproduceerd in Duitsland. Tot 2009 werden er alleen kampeerauto’s geproduceerd door Weinsberg, maar vanaf 2009 is Weinsberg onderdeel geworden van de Knaus-Tabbert Groep. In 2010 verraste Weinsberg vriend en vijand door een geheel nieuwe serie kampeerauto’s en caravans te presenteren. Dit gebeurde op de Caravan Salon in Düsseldorf. Deze nieuwe serie bevond zich tegelijkertijd in een laag prijssegment, waardoor het ook voor mensen met een kleiner budget mogelijk werd een caravan of camper aan te schaffen. In 2013 zijn er vier nieuwe indelingen bijgekomen, waaronder de CaraOne Weinsberg.

Bekende modellen van Weinsberg campers en caravans

Enkele bekende modellen van de Weinsberg camper zijn de Orbiter, Imperiale S, Imperiale V, Meteor, Imperiale en Cosmos. Van de CaraOne caravan zijn diverse modellen geproduceerd. Zo zijn er de 390 QD, 400 LK, 420 QD, 450 FU, 480 EU, 480 QDK, 500 XD, 550 QDK en de 740 UDF. Deze negen modellen van de caravan bieden beslist voldoende mogelijkheden voor klanten om een keuze te maken. In de standaarduitvoering is deze caravan gebouwd op een BPW-chassis met rechte as. Elk type heeft weer een andere indeling. CaraOne is in diverse consumententesten als beste caravan naar voren gekomen. Zo kan er bijvoorbeeld elektrische vloerverwarming worden geïnstalleerd in de modellen van de CaraOne.

Bijzondere eigenschappen van Weinsberg

Kenmerkend voor Weinsberg is het lage gewicht van de campers en caravans. Maar ook de prijs-kwaliteitverhouding is iets dat veel klanten aanspreekt. Hoewel Weinsberg een redelijk nieuwe speler is op het gebied van de caravans heeft het bedrijf jarenlang gebouwd aan de kampeerauto’s. Natuurlijk mag daarbij de expertise en kennis van Knaus Tabbert niet vergeten worden. Gebruikersgemak en praktisch nut staat volop centraal bij elk model of type dat door Weinsberg op de markt is gebracht. De caravans zijn standaard uitgerust met een watertank van 15 liter, een gasstel met 3 pitten en een koelkast met een inhoud van 107 liter. Naast de aankoop van een camper of caravan is het ook mogelijk deze te huren bij diverse Weinsberg dealers.