Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Fendt

De gebroeders Fendt: al decennia een begrip in de landbouw

Landbouwmachines met kwaliteit

Sinds het jaar 1930 worden kwalitatief hoogstaande landbouwmachines geproduceerd door het Duitse bedrijf Fendt, opgericht door de gebroeders Fendt. Oorspronkelijk ging het met name om tractoren, maar tegenwoordig worden ook combines, hakselaars en persen geleverd. Sinds 1997 maakt het bedrijf onderdeel uit van het wereldwijd opererende concern AGCO. AGCO levert tractoren en landbouwmachines in ruim 140 landen, via een dealernetwerk van ruim 3.900 dealers. Naast het merk Fendt, behoren ook Massey Ferguson, Valtra, Challenger en AGCO Tractors tot het concern. De verschillende merken blijven binnen het concern duidelijk herkenbaar met een eigen identiteit. Fendt kan dus steeds haar eigen technieken blijven door ontwikkelen en kan deze ook onder de eigen naam op de markt brengen.

Vario-techniek van Fendt

Fendt heeft grote naamsbekendheid verkregen door de ontwikkeling en toepassing van de zogenaamde vario-techniek. Met de vario-aandrijving werd de traploze transmissie voor tractoren geïntroduceerd, die later is overgenomen door verschillende andere tractormerken. Ook de geveerde vooras is een uitvinding van de gebroeders Fendt. Sinds 2006 bestaat in aanvulling daarop een stabiliteitssysteem voor de vooras, waarmee tractoren ook in bochten recht gehouden worden. De nieuwste ontwikkelingen is de Fendt Trixis: een tractor met drie assen, die een topsnelheid van boven de 60 km per uur haalt en daarmee ook toegestaan is op snelwegen.

Een groot assortiment landbouwmachines

Fendt heeft een uitgebreide lijn voor trekkers, hakselaars en oogstmachines. De trekkerlijn wordt gekenmerkt door goed uitgedachte ergonomische concepten gecombineerd met duurzaamheid en hoog prestatieniveau. Voor gemengde bedrijven en graslanden zijn er lichte, compacte en makkelijk wendbare trekkers. Ook wanneer zware prestaties verwacht worden, zijn de trekkers interessant: het assortiment kent trekkers van 70 tot 390 pk. De hakselaars worden gekenmerkt door een hoge chob-kwaliteit. Bovendien biedt deze hakselaar een perfect 360 graden zicht rondom. Ook de maaidorsers en balenpersers combineren door hun robuustheid hoge prestaties en optimale kwaliteit. De landbouwmachines van Fendt behoren tot de duurdere machines in het segment. Dankzij de kwalitatief hoogstaande techniek, duurzaamheid en betrouwbaarheid vormt de aanschaf een goede investering.