Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Rapido Caravans te koop: tweedehands en nieuw

Rapido

De verschillende modellen van de Rapido Caravan

In Nederland bestaat een Rapido Caravan-club waar iedereen zich bij kan aansluiten die een Rapido Caravan bezit. Zowel technische- als reiservaringen worden uitgewisseld bij deze club. Daarnaast onderneemt deze club ook diverse activiteiten. De Rapido Caravan staat vooral bekend om de twee modellen die zijn geproduceerd: de hefdakcaravan en de klapcaravan. Een bekende serie van de Rapido Caravan is de Club-serie. De nieuwere modellen van de Rapido Caravan zijn vaak standaard voorzien van een voortent en luifel. Tevens zijn er diverse opties mogelijk en is de Rapido Caravan uit te breiden met bijvoorbeeld een fietsenrek. De zithoek van de Rapido Caravan is vaak om te bouwen tot diverse andere combinaties, zoals een mooie slaapplaats. De caravans van Rapido zijn te koop bij erkende leveranciers en dealers, maar kunnen ook tweedehands aangeschaft worden.

De Rapido Club 42 CP Caravan

De Rapido Club 42 CP Caravan is tweedehands te koop vanaf ongeveer € 6.000. De prijzen kunnen echter ook oplopen tot wel € 8.000. Het eigen gewicht van deze Rapido Caravan bedraagt 820 kilo. Het maximaal toelaatbare gewicht bedraagt 1.000 kilo. In deze Rapido Caravan is er plaats voor vier personen om te slapen. De Rapido Caravan dateert uit het bouwjaar 1999. De totale lengte bedraagt 5,7 meter. De lengte van de opbouw inclusief de disselkoffer bedraagt 4,8 meter. De uitrusting in de Rapido Caravan is zeer compleet. Zo is er een Trumatic S2200-verwarming, een elektrische waterpomp en een douche. Deze Rapido Caravan valt onder de categorie hefdakcaravan.

De klapcaravan van Rapido

Een ouder model van de Rapido Caravan beschikt over een enkele as. Er zijn vier slaapplaatsen aanwezig in deze Rapido Caravan. Het is ook mogelijk om een hangmat op te hangen in de Rapido Caravan. Ook de tafel in het woongedeelte kan omgebouwd worden tot slaapgedeelte. Het ledig gewicht van deze Rapido Caravan bedraagt 395 kilo. De Rapido Caravan kan getrokken worden vanaf 3 PK. De bandenspanning bedraagt 2,6 Bar. Het maximaal toelaatbare gewicht van de Rapido Caravan bedraagt 499 kilo. Uitgeklapt bedraagt de lengte van de Rapido Caravan 355 centimeter. Het grondoppervlakte bedraagt 7 m2. Tweedehands is het oudere model van de klapcaravan van Rapido al te koop vanaf € 600.