Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Tabbert

Vernieuwende luxe

Tabbert is een Duitse fabrikant van caravans. Het bedrijf begon in 1953 onder leiding van Alfred Tabbert met de ontwikkeling van caravans waarbij het steeds meer richting het premiumsegment is verschoven. De Tabbert-caravans worden nog steeds in de gemoderniseerde fabriek in de gemeente Sinntal-Mottgers geproduceerd. Sinds het model van 1963, dat een vernieuwde ventilerend dak kende, staan de caravans van Tabbert bekend om hun degelijke dakconstructie.

Assortiment

Het assortiment van Tabbert bestaat in 2014 uit vijf modellen waaronder de jubileumeditie P.E.A.T. (Private Edition Alfred Tabbert). De P.E.A.T. is een complete caravan met veel nadruk op de afwerking in het interieur. Het model is verkrijgbaar in vier indelingen met een lengte tussen de 6,89 en 8.07 meter. De kleinste uitvoering heeft vier slaapplaatsen en de grootste vijf. De P.E.A.T. heeft een omvangrijke standaarduitrusting en is uit te breiden met allerlei extra’s waaronder een luxe zit- en slaapsysteem dat ontwikkeld is in samenwerking met Foli. In tegenstelling tot andere modellen van Tabbert heeft de Grande Puccini een grijs metallic uiterlijk. Deze luxueuze caravan is ook in vier uitvoeringen verkrijgbaar waarbij de 750 HTD een lengte heeft van 10,22 meter (met vier slaapplaatsen.) Zoals alle caravans van Tabbert is de Grande Puccini naar eigen smaak uit te breiden met diverse pakketten waaronder een speciale uitvoering en een gourmet keukenpakket.

Drie klassiekers

De overige drie modellen van Tabbert hebben een wit uiterlijk en ook de schuin aflopende neus, die karakteristiek is voor het merk, ontbreekt niet. De Da Vinci lijn heeft de kleinste caravan van Tabbert: de 380 HK met een lengte van 5,93 meter (drie slaapplaatsen.) Er zijn elf indelingen van de Da Vinci verkrijgbaar waaronder enkele enkelassers en tandemassers. Een koelkast met vriezer, kooktoestel met drie pitten en verswatertank met een inhoud van 45 liter zijn onderdeel van het gedetailleerde standaardpakket. Er is veel aandacht besteed aan elektra zodat op vakantie moeiteloos televisies, computers en consoles kunnen worden meegenomen. Ook de Puccini en Vivaldi modellen bestaan uit elf indelingen. Men heeft de keuze uit drie stofferingen die specifiek voor elk model zijn ontworpen. Alle modellen kennen een waterdichtheidsgarantie van zes jaar (bij een jaarlijkse controle door een erkende Tabbert-dealer.)