Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

De goedkoopste auto-abonnementen

Op zoek naar een auto-abonnement, maar hou je je geld liever over voor de andere leuke dingen in het leven? Geen nood! Bij AutoScout24 kun je kiezen uit verschillende auto-abonnementen die het leven makkelijk maken en niet al te duur zijn. We zetten een aantal voor je op een rijtje.

Een nieuwe auto is zorgenvrij qua onderhoud, maar kost tegenwoordig een hoop geld in de aanschaf. Eigenlijk zijn er geen gloednieuwe modellen meer te krijgen onder de grens van €16.000. In dat geval heb je een auto uit het allerkleinste segment en dan moet je voor zaken als airconditioning en een radio ook nog bijbetalen.

Koop je een occasion, dan heb je weer meer onderhoudskosten. Daarnaast rijzen momenteel de prijzen van gebruikte auto’s de pan uit, dus je portemonnee gaat nog steeds niet heel blij zijn als je naar de autodealer loopt.

Maar wat als er een alternatief was voor het kopen van een auto, waarbij je voor een vast maandbedrag ook nog eens flexibel kunt wisselen van auto, geen BKR-registratie krijgt én na een minimale looptijd vrij kunt opzeggen? Exact dat is het auto-abonnement.

Het goedkoopste auto-abonnement

Het goedkoopste auto-abonnement vind je bij Godrive.nu. Bij Godrive.nu kun je namelijk een abonnement nemen op een gebruikte Toyota Aygo vanaf €375 per maand. In dat geval zijn alle vaste autokosten inbegrepen, je hoeft alleen nog maar te betalen voor het gebruik van de auto, zoals de kosten voor het wassen, tanken en parkeren.

Bij Godrive.nu krijg je verder 750 vrije kilometers per maand. Bij het afsluiten van het abonnement moet je wel €199 aan eenmalige kosten betalen en betaal je voor het leveren en het ophalen van de Aygo. Dat opzeggen kan pas na de minimale looptijd van twaalf maanden.

Goedkoopste compacte hatchback in auto-abonnement

Een subcompacte hatchback als de eerder aangehaalde Toyota Aygo is natuurlijk niet de meest riante auto als het gaat om interieurruimte. We blijven nog wel even bij Godrive, want bij deze aanbieder kun je voor €25 meer ook een abonnement nemen op een Dacia Sandero. Verder gelden dezelfde voorwaarden als bij de bovenstaande kleintjes, maar de Dacia is wel een behoorlijk wat ruimere auto.

Goedkoopste auto-abonnement van autofabrikant

Autoconcern Stellantis heeft een eigen auto-abonnementsdienst: Drivenjoy. Bij Drivenjoy is de goedkoopste auto waarop je een abonnement kunt nemen momenteel de Peugeot 108. Die auto zit in hetzelfde segment als de eerder aangehaalde Kia Picanto en Volkswagen Up, maar kost bij Drivenjoy wel €75 meer dan bij Godrive. Waar ligt dat aan?

Om te beginnen zitten bij Drivenjoy eveneens alle vaste autokosten in de maandprijs, maar bij Drivenjoy krijg je wel 1.250 extra vrije kilometers per maand ten opzichte van Godrive. Dat brengt het totaal op 2.000 vrije kilometers. Dat kan interessant zijn als je veel van de auto gebruik maakt. Wel is het eigen risico bij Drivenjoy €200 hoger dan bij Godrive: €500 tegenover €300.

Goedkoopste elektrische auto in auto-abonnement

Verder bestaat het goedkoopste gedeelte van de auto-abonnementen vooral uit hatchbacks uit het subcompacte en compacte segment. Daarom schakelen we even over naar een geheel andere categorie auto: de elektrische auto. Over de elektrische auto in het auto-abonnement hebben we een afzonderlijk artikel geschreven, dus als je alle voordelen van het abonnement op een elektrische auto wil bekijken, kun je daar terecht. Link naar het artikel

De goedkoopste elektrische auto om een abonnement op te nemen, is de Dacia Spring EV. Dat is niet heel verwonderlijk, want momenteel is de Dacia Spring de goedkoopste volwaardige elektrische personenauto op de Europese markt. Carsub biedt de Spring aan voor €499 per maand met 1.250 vrije kilometers en een borg van €500. Het abonnement loopt minimaal één maand en is daarna flexibel opzegbaar.

Goedkoopste premium auto in auto-abonnement

Op zoek naar een BMW, Mercedes-Benz of Audi, maar let je wel bewust op de centjes? Dan is deze gebruikte BMW 1-serie van Godrive.nu wellicht wat voor jou. Voor €674 per maand mag jij ‘m voor de deur zetten. Je krijgt dan 750 vrije kilometers per maand en de auto wordt gratis thuisbezorgd. Sterker nog, zelf ophalen is niet eens mogelijk.

Wel moet je €199 aan eenmalige kosten afrekenen voor de BMW en heeft het abonnement een minimale looptijd van een jaar. Dat maakt het qua totaalprijs weer geen heel goedkope aanbieding, maar als je de auto toch al een jaar nodig had, is het geen ramp.

Goedkoopste stationwagon in auto-abonnement

Als je veel ruimte nodig hebt, bijvoorbeeld met twee jonge kinderen, is geen van bovenstaande auto’s echt een optie. In dat geval kun je het beste voor een stationwagon of SUV gaan. Die eerste categorie is in het auto-abonnement ook meteen het goedkoopst. Bij Godrive.nu neem je vanaf €736 per maand al een abonnement op een Volkswagen Golf Variant. Dan gelden alleen wel weer dezelfde voorwaarden als bij de BMW hierboven, waarbij met name de minimale looptijd van 12 maanden wel moet passen bij de manier waarop je de auto gebruikt.

Goedkoopste MPV in auto-abonnement

Ben je die stationwagon alweer ontgroeid qua behoefte aan ruimte? Ook dan kun je bij Godrive.nu terecht. De goedkoopste MPV in ons aanbod auto-abonnementen is namelijk de Citroën C4 Grand Picasso, waarop je je voor €795 per maand kunt abonneren. Aan ruimte zal je het niet snel ontbreken, maar vanwege het beperkte aantal vrije kilometers is het niet echt een geschikte auto om mee op vakantie te gaan. Ben je van plan veel te gaan rijden, dan kun je beter een auto leasen.

Variërende prijzen

Kijken we naar de prijzen van onze aanbieders, dan valt op dat Godrive qua maandbedrag de beste aanbiedingen heeft als je het gaat zoeken bij de grotere modellen. In het goedkoopste gedeelte komt ALD Automotive dan weer als grote winnaar uit de bus als je alleen naar de maandprijs kijkt, maar bij Drivenjoy krijg je wel meer vrije kilometers voor je geld. Dit artikel is samengesteld in het najaar van 2022. De prijzen op de website kunnen wegens de snel veranderende economische omstandigheden variëren van die in het artikel op het moment dat je dit leest.

Hoe vind ik het auto-abonnement dat bij me past?

Op het auto-abonnementenportal van AutoScout24 kun je in het aanbod van de bij ons aangesloten aanbieders onder meer filteren op het type auto, de soort brandstof en de vrije kilometers die je per maand wil hebben. Op die manier vind je altijd het auto-abonnement dat bij jou past.

Alle artikelen

Auto-abonnementen: welke aanbieders zijn er?

Advies · Auto-abonnement

Een auto huren voor de lange termijn: wat zijn de opties?

Advies · Auto-abonnement

Een auto-abonnement met een elektrische auto: dit zijn de mogelijkheden

Advies · Auto-abonnement
Ontdek meer