Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren
Kooptips
Kooptips

Auto-overdracht

Als u een auto ophaalt moet u er altijd aan denken hoe deze wettelijk en veilig in uw bezit

komt. Hierbij spelen het kentekenbewijs en de registratie een belangrijke rol.

Als de auto bij de overdracht nog op naam van de verkoper staat, is er geen probleem. Als u de auto van een particulier koopt kunt hem laten overschrijven op uw naam bij het postkantoor. De meeste autobedrijven kunnen dit overschrijven op het autobedrijf zelf verzorgen. Als de auto echter geschorst is, dan kan de verkoper via de website van RDW de schorsing direct beindigen. Voor het overschrijven van een kenteken hebt u de volgende documenten nodig

  • Een geldig legitimatie bewijs
  • Het tenaamstellingbewijs
  • Het overschrijvingsbewijs Vanaf 1 januari 2014 zijn de papieren kentekenbewijzen vervangen door een zogenaamde kentekencard, op credit card formaat. Deze kentekencard krijgt u thuisgestuurd na het daadwerkelijke overschrijven.

Tip: Bij de meeste verzekeraars kunt u telefonische een autoverzekering afsluiten, zodat u direct verzekerd op weg kunt. Maar verstandiger is het natuurlijk om dit vooraf te regelen.

Alle artikelen

Autocheck

Auto kopen · Aankooptransactie

Het belang van de aankoopkeuring

Auto kopen · Aankooptransactie

Het perfecte verkoopgesprek

Auto kopen · Aankooptransactie
Ontdek meer