Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Auto-overdracht

Als u een auto ophaalt moet u er altijd aan denken hoe deze wettelijk en veilig in uw bezit

komt. Hierbij spelen het kentekenbewijs en de registratie een belangrijke rol.

Als de auto bij de overdracht nog op naam van de verkoper staat, is er geen probleem. Als u de auto van een particulier koopt kunt hem laten overschrijven op uw naam bij het postkantoor. De meeste autobedrijven kunnen dit overschrijven op het autobedrijf zelf verzorgen. Als de auto echter geschorst is, dan kan de verkoper via de website van RDW de schorsing direct beindigen. Voor het overschrijven van een kenteken hebt u de volgende documenten nodig

  • Een geldig legitimatie bewijs
  • Het tenaamstellingbewijs
  • Het overschrijvingsbewijs Vanaf 1 januari 2014 zijn de papieren kentekenbewijzen vervangen door een zogenaamde kentekencard, op credit card formaat. Deze kentekencard krijgt u thuisgestuurd na het daadwerkelijke overschrijven.

Tip: Bij de meeste verzekeraars kunt u telefonische een autoverzekering afsluiten, zodat u direct verzekerd op weg kunt. Maar verstandiger is het natuurlijk om dit vooraf te regelen.

Alle artikelen

De elektrische oldtimer

Advies · Auto kopen

Auto bij particulier of dealer kopen?

Advies · Auto kopen

Inhoudelijke aspecten koopovereenkomst

Advies · Auto kopen
Ontdek meer