Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Kooptips
Kooptips

Autokosten en Budget

Autorijden wordt elk jaar duurder. Daarom dient u zich vooraf goed over de kosten te informeren

die ook tijdens het rijden voor een auto ontstaan. Alleen wie de lopende kosten correct berekend, zal

lang plezier hebben van zijn nieuwe auto.

Als eerste hebben we de koop- resp. aanschafkosten voor de auto. Hier geldt met name voor tweedehands auto's: de markt bepaalt de prijs en bij specifieke modellen kan er sprake zijn van regionale verschillen. Sommige modellen zijn in bepaalde regio's meer voorhanden en dus voordeliger. Doorgaans is het voordeliger om een auto bij particulieren te kopen dan bij de dealer. U krijgt dan echter geen garantie. Er is bovendien sprake van seizoensgebonden prijsschommelingen. Zo zijn cabrio's en sportauto's in de winter goedkoper. Het begin van het jaar geldt doorgaans als het hoogseizoen binnen de autohandel met een hoge vraag en stijgende prijzen. Als u dus op zoek bent naar een koopje, moet u de markt in de gaten houden en snel reageren. De AutoScout24-prijsanalyse helpt u om de prijs van verschillende automodellen beter te kunnen inschatten. Bereken gratis en snel de actuele gemiddelde prijs van uw droomauto – eenvoudig, per merk, model, kilometerstand en bouwjaar. Naar de prijsanalyse van AutoScout24

Lopende kosten

Naast de koopprijs die eenmalig is, moet u de lopende kosten voor het gebruik en onderhoud tellen. Daaronder vallen met name de wegenbelasting, autoverzekering, brandstofkosten en kosten voor onderhoud, zoals inspecties, reparaties, onderdelen en kosten voor de APK. Het is daarom zinvol om vooraf te bepalen hoeveel geld u voor een auto wilt of kunt uitgeven. Aanvullende informatie over kosten voor een auto vindt u ook in het magazine.