De totale kosten voor een autorijbewijs zijn een lange optelsom. Je betaalt voor theorie- en praktijklessen, lesmateriaal, theorie- en praktijkexamens, de verplichte Gezondheidsverklaring en een eventuele keuring, en tot slot het aanvragen van het rijbewijs. Gemiddeld kom je op ruim 3.000 euro uit.
Het halen van je rijbewijs is niet goedkoop en de verwachting is dat het de komende jaren alleen maar duurder wordt. Daarnaast kost het volgen van een rijopleiding ook best veel tijd. In dit artikel leggen we alles uit over de kosten van de rijopleiding en geven we je een aantal tips.
Je rijbewijs met 17 jaar halen kan tegenwoordig ook. Als je geslaagd bent voor je rijbewijs, mag je samen met een coach gaan autorijden. Je hoeft dan nog geen eigen auto te hebben. We geven je hier tips over begeleid rijden en de regels die gelden als je op je 17e je rijbewijs haalt.
Wil je snel je rijbewijs halen? Dan is een spoedcursus een interessante oplossing. Maar wat houdt dat in? Wat kost het? Is het voor iedereen geschikt en is het überhaupt wel verstandig? In dit artikel geven we antwoord op al deze vragen.
Met een oogtest rijbewijs krijgt het CBR een indruk van jouw gezichtsvermogen. Dat is nodig om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer. De eisen voor een oogtest verschillen per soort rijbewijs. Lees hier wat de eisen voor de oogtest precies zijn
Het Nederlandse rijbewijs telt maar liefst 16 categorieën. Sommige hiervan kun je onderling combineren en voor andere moet je eerst een ander rijbewijs halen. Hier lees je welke rijbewijscategorieën er zijn en aan welke eisen je per categorie moet voldoen.