Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Elektronicagigant Sony gaat auto's bouwen! Eerste prototypes rijden al rond

Twee jaar geleden onthulde Sony een studiemodel van een elektrische sedan: de Sony Vision-S. De auto zou niet in productie gaan, maar Sony heeft toch anders besloten. De Japanse elektronicagigant gaat wel degelijk eigen auto's verkopen. Deze Sony Vision-S 01 en 02 zijn daarvan voorproefjes.

Sony heeft de auto's onthuld tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Het bedrijf is alleen niet scheutig met details. We weten van de Sony Vision-S 01 alleen dat hij twee elektromotoren heeft, met een gezamenlijk vermogen van 545 pk, waarmee hij in 4,8 seconden van stilstand naar 100 km/h gaat. De topsnelheid van de Tesla Model 3-achtige elektrosedan ligt op 240 km/h. Hoewel, qua afmetingen ligt de Vision-S 01 dichterbij de Model S, die eveneens bijna 5 meter lang is.

Sony Vision-S 02 is een elektrische zevenzits suv

De Vision-S 01 is een vijfzitter. In de suv-variant - de Vision-S 02 - is plaats voor zeven personen. Beide staan op een platform van Magna Steyr. Uiteraard staan de auto's van Sony bol van de technologie: met onder meer 5G-connectiviteit, Level 2+ autonoom rijden, de mogelijkheid om PlayStation-games te spelen, televisie te kijken en het infotainmentsysteem aan te sturen met stemcommando's of handgebaren.

Prototypes Vision-S 01 en 02 rijden al rond in Europa

Wanneer de Vision-S 01 en 02 op de markt komen, is niet bekend. Volgens Sony is het testprogramma voor beide al begonnen. Sinds december rijden er prototypes rond op Europese wegen. Het zal dus nog wel even duren voordat we kunnen kennismaken met de Vision-S 01 en 02. Een testprogramma voor een nieuwe duurt vele maanden en gaat de hele wereld over.

sony-concept-2022-2-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Tesla Cybertruck zou eerst in 2020 op de markt komen, toen in 2021, toen in 2022 en nu in ...

Autonieuws

Het bruine monster is terug! Dit is waarom moderne auto's weer roesten

Autonieuws

80 procent van de nieuwe-autokopers is laf! Grijs, wit, zwart en zilver de populairste kleuren

Autonieuws
Ontdek meer