Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Ook de machtige Mercedes-AMG C 43 moet nu aan het milieu denken

Kon je in de vorige Mercedes-AMG C 43 nog genieten van een heerlijke zescilinderroffel, in de nieuwe moet je het doen met het kunstmatige gebrom van een vierpittertje. Yep, de kogel is door de AMG-kerk. Ook de C 43 moet aan het milieu denken.

Niet dat je vermogen tekort komt, overigens. In de vorige Mercedes-AMG C 43 had de twinturbo V6 een vermogen van 390 pk en 520 Nm koppel. Nu komt de dubbel geblazen viercilinder van de nieuwe tot 408 pk en 500 Nm. Op de sprint naar 100 km/h scheelt het niet veel. De C 43 gaat van 4,7 seconden voorheen naar 4,6 tellen nu. Zijn topsnelheid is vanouds afgeregeld op 250 km/h. Maar als je wat extra munten bij de AMG-dealer achterlaat, mag je van de begrenzer opeens 15 km/h sneller.

Mercedes-AMG C 43 met vier fraaie ronde uitlaatpijpen

Kun je de Mercedes-AMG C 43 nog ergens aan herkennen? Jazeker, hij heeft vier fraaie ronde uitlaatpijpen aan de achterkant (die wij stiekem veel mooier vinden dan de vierkante exemplaren van de C 63), grote lichtmetalen wielen en sportiever ogend bumperwerk rondom. Standaard is een negentraps automaat met dubbele koppeling, een sportuitlaat, een adaptief onderstel en achterwielbesturing.

mercedes-amg-2022-18-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Waarom je in de goedkoopste Polestar 2 nu sneller bent en verder komt

Autonieuws

Ook dat nog! Prijzen tweedehands auto's in Nederland nog nooit zo hoog

Autonieuws

Wiesmann is eindelijk terug! Met - uiteraard - een volledig elektrische sportwagen

Autonieuws
Ontdek meer