Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Waarom je in de goedkoopste Polestar 2 nu sneller bent en verder komt

Fijne update voor de Polestar 2 Standard Range Single Motor. De instapper van Polestar krijgt een grotere batterij, een sterkere elektromotor én nieuwe kleuren en wielen. Dus kom je verder, want de actieradius van de goedkoopste Polestar 2 komt nu rond de 474 kilometer te liggen.

Het leveringsprogramma van de Polestar 2 is overzichtelijk. Je hebt de Standard Range Single Motor, met 224 pk, een 64 kWh-batterij en een actieradius van 444 kilometer. Daarboven staat de Long Range Single Motor, met 231 pk, 78 kWh-batterij en 542 kilometer bereik. Beide modellen hebben voorwielaandrijving. De enige variant met 4WD is de Long Range Dual Motor, die liefst 408 pk sterk is en op zijn 78 kWh-batterij zo'n 482 kilometer ver komt.

Polestar 2 Standard Range Single Motor komt nu 474 kilometer ver

Het is het eerste model dat nu op de schop gaat. Polestar verruilt de 64 kWh-batterij van de Standard Range Single Motor voor eentje met 69 kWh. En dat heeft een effect op de actieradius, die van 444 naar 474 kilometer gaat. Daarbij kun je met de nieuwe Standard Range Single Motor ietsje sneller laden dan voorheen: met 130 kW in plaats van 125 kW. Tot slot heeft Polestar de 224 pk leverende elektromotor vervangen door de 231 pk sterke unit van de Long Range Single Motor.

De kleuren zwart en goudgrijs worden vervangen door zwart en goudgrijs

Maar daar blijft het niet bij. Polestar heeft ook zitten sleutelen aan de wielen. Zowel de 19-inch als 20-inch exemplaren hebben nu een iets ander design. Verder gaat het kleurengamma op de schop. De bestaande kleuren Void (zwart) en Moon (goudgrijs) ruimen het veld en maken plaats voor Space (zwart) en Jupiter (goudgrijs). Dus om nou te zeggen dat er veel verandert op dat gebied...

polestar-2-2022-18-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Ook de machtige Mercedes-AMG C 43 moet nu aan het milieu denken

Autonieuws

Ook dat nog! Prijzen tweedehands auto's in Nederland nog nooit zo hoog

Autonieuws

Wiesmann is eindelijk terug! Met - uiteraard - een volledig elektrische sportwagen

Autonieuws
Ontdek meer