Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Wij zouden hele erge dingen doen voor een Porsche 911 Turbo van Singer

Een etmaal in een afgesloten kamer met vogelspinnen doorbrengen, levende kakkerlakken eten, in een centrifuge als straaljagerpiloot naar 9G worden geslingerd: al dat soort Fear Factor-uitdagingen zouden we aangaan om in een Porsche 911 Turbo van Singer te mogen rijden. Want kijk er toch eens naar!

Dit is Kunst met een grote K. Dus bieden we alvast onze excuses aan voor de mogelijke spelfouten in dit verhaal. Want met tranen in je ogen van hebberigheid is het niet zo makkelijk typen.

Singer is een Amerikaanse carrosseriebouwer. Het bedrijf neemt oude Porsche 911's, veelal van de 964-generatie, en bouwt die om tot wonderschone creaties met deels moderne techniek. Tot nu toe heeft Singer alleen 911's met atmosferische zescilinder gebouwd. Begin dit jaar onthulde de firma zijn eerste Turbo-model, met 450 pk en een handgeschakelde zesbak.

Porsche 911 Turbo van Singer met maar liefst 517 pk

De Porsche 911 Turbo op deze foto's moet je zien als een nóg sportievere versie ervan. Zijn 3,8-liter zescilinder boxermotor is een wonderlijke combinatie van oud en nieuw. Hij is luchtgekoeld, zoals alle 911's tot 1997 waren, maar heeft moderne turbo's, intercoolers en elektronisch aangestuurde wastegates. Het blok blaast 517 pk richting de achterwielen, via wederom een handbak met zes versnellingen. Vierwielaandrijving is een optie.

Opgewaardeerde remmen achter prachtige Fuchs-wielen

Het kenmerkende zwarte vlak vóór de achterwielen - de haaienvin - is bij normale Porsche 930's dicht. Singer heeft er heel subtiel een luchtinlaat in ondergebracht, om de intercoolers van de twee turbo's te voeden. Achter de prachtige vijfspaaks Fuchs-wielen schuilen opgewaardeerde remmen met ABS. Tractiecontrole moet je uit het struweel houden als je iets te enthousiast op het gas gaat.

De prijs van een Singer gaat al snel richting de 1 miljoen dollar

Volgens Singer hebben al meer dan zeventig klanten een reservering geplaatst voor een Turbo. Ze kunnen hun auto tot in de kleinste details zelf samenstellen. Wat de prijs van een Singer is, blijft altijd een beetje schimmig. Naar verluidt ligt de startprijs voor een Singer 911 zónder turbo op zo'n 500.000 dollar. Maar als je er een met persoonlijke toevoegingen wilt, gaat het prijskaartje al snel richting de 1 miljoen dollar.

singers-porsche-911-turbo-2022-25-2

singers-porsche-911-turbo-2022-25-3

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zakelijke rijders, hier is jullie volgende leaseauto: de Volkswagen ID. Aero

Autonieuws

Bentley is koning uitmelken! Neemt 96-jarige Speed Six weer in productie

Autonieuws

Hoe kan het dat er na zeven jaar nog een McLaren P1 Spider komt?

Autonieuws
Ontdek meer