Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Test occasion: Renault Mégane III – Occasion videotest: Renault Mégane III

In 2008 werd de Renault Mégane Phase III geïntroduceerd, in eerste instantie alleen als vijfdeurs. In 2009 volgden de Mégane Coupé (driedeurs) en de Mégane Estate. De Scénic en Cabrio behandelen we in deze test niet omdat het meer specifieke modellen zijn.

Begin 2012 volgde een facelift, en eind 2013 werd de Mégane nogmaals strakgetrokken. Interessante pakketten waren er ook, de sportieve rijder kon bijvoorbeeld voor een GT Line gaan met strakker onderstel en sportievere looks. De Bose-line is ook populair, met meer nadruk op luxe en een fraai geluidssysteem. De Mégane is in Nederland bijzonder succesvol, wat met name te danken is aan het lease-effect. 14% bijtelling, daar zijn we als Nederlanders dol op en dus zien we veel 1.9 diesels bij het aanbod.

Aanbod occasions

Op AutoScout24 staan op moment van schrijven ruim 1900 Mégane Phase III's te koop.

52% aanbod is diesel. 48% is benzine, waarvan 6% met LPG is uitgerust.

58% is een station.

9% is automaat, 91% is handgeschakeld.

78% is voorzien van Climate Control.

83% is voorzien van navigatie.

Prijzen beginnen rond de 6000 euro. Een piepjonge RS met een paar duizend kilometer op de teller kost tot zo'n €36.000 euro.

Pluspunten

•Enorm aanbod, het loont om te zoeken naar precies die ene auto je wil.

•Relatief goedkoop.

•Redelijk betrouwbaar.

Aandachtspunten

•Door condensatie van vocht in de deuren gaan de elektromotoren van de elektrische ramen soms stuk.

•Soms is er bij de Estate sprake van lekkage in de kofferbak. De eerste symptomen zijn een natte kofferbakbekleding of water in de bak onder de laadvloer. Meestal is dit te linken aan lekkage van het derde remlicht, de dealer kan dit opnieuw afdichten om het probleem te verhelpen.

•Als je de auto als trekauto gebruikt, houd er dan rekening mee dat de achterveren wellicht niet sterk genoeg zijn voor de extra last en dat er speciale veren gemonteerd dienen te worden om te voorkomen dat de trekhaak bij elke hobbel de grond raakt.

•Het interieur is niet van de hoogste kwaliteit, wat met name te zien is aan slijtplekken op de stoelen.

•De koplampen begeven het nog wel eens.

•De condensator van de airco zit op een plek waar hij nog wel eens een steentje wil vangen. Vervangen is niet heel moeilijk, maar je kan preventief extra gaas achter de bumperopeningen monteren om steenslag tegen te gaan.

•Bij sommige exemplaren loopt de kabelboom te dicht langs de schakelpook, waardoor deze door het schakelen kan doorslijten en de bobines geen stroom meer krijgen. Dat kan resulteren in uitval van de motor. De reparatie is prijzig.

•Er is een kleine recall geweest voor de TCE 115, waarbij door onderdruk in het inlaatspruitstuk een probleem met de gasklep kon ontstaan. Het gaat om auto's die tussen begin mei en begin augustus gebouwd zijn.

•Auto's gebouwd tussen oktober 2009 en maart 2010 zijn teruggeroepen voor een probleem waardoor de stuurbekrachtiging plotseling uit kon vallen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Test Renault Twingo TCe 95

Autotests · Renault

Review Renault Captur (2020)

Autotests · Renault

Eerste review Renault Zoe ZE 50 (2019)

Autotests · Renault
Ontdek meer