Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Enduro KTM motoren te koop: tweedehands en nieuw

Enduro KTM

Het Oostenrijkse bedrijf KTM Sportmotorcycle AG is één van de vooraanstaande fabrikanten van enduromotoren en andere terreintoegankelijke motorfietstypes. Het model 640 Adventure wordt bijvoorbeeld al sinds 1997 als reisenduro met één cilinder gebouwd. Een zeer soepel lopende motor en een onderstel dat uitstekend geschikt is voor terreinrijden zijn kenmerkend voor deze motorfiets, net als bij alle andere enduromotoren van KTM.

De eerste naked bike van KTM was het model 990 Super Duke. Deze viel al op tussen de gebruikelijke modellen van KTM dankzij zijn bijna agressief ogende streetfighter-look.

Enduromotoren: KTM biedt zo’n 20 modellen aan

KTM heeft tot op heden zo’n twintig verschillende enduro modellen, bijvoorbeeld de modellen 125 EXC, 125 EXC Six Days, 200 EXC, 250 EXC, 250 EXC Six Days, 300 EXC-E, 300 EXC-E Six Days, 250 EXC-F, 250 EXC-F Six Days, 400 EXC, 450 EXC, 450 EXC Six Days, 530 EXC, 530 EXC Six Days, 690 Enduro, 690 Enduro R, 950 R Super Enduro R en de Adventure modellen 990 Adventure ABS en 990 Adventure R.

KTM 690 Enduro

Een bijzonder goed presterende motorfiets is de enduromotor KTM 690 Enduro, die dankzij een revolutionaire techniek afwijkt van het gebruikelijke. Dit model is geschikt voor robuust terrein, maar ook voor lange ritten over asfalt. Met zijn ééncilinder motor met vier kleppen en 62 pk motor behoort hij tot de beste enduromotoren die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De KTM 690 Enduro weegt 138 kilogram en hoort daarmee tot de lichtgewichten onder de motorfietsen. Verder overtuigt het model dankzij zijn buitengewone betrouwbaarheid en zijn robuuste offroad-techniek.

Enduromotor: KTM 530 EXC Six Days

De 530 EXC Six Days is een andere, zeer innovatieve enduromotor van KTM. Net als alle andere Six Days enduromotoren is ook dit model uitgerust met een twee- en viertakt racemotor, zulke motoren zijn bijzonder geschikt voor endurogebruik. Verder heeft de Enduro KTM 530 EXC Six Days met zijn tank van transparant polyethyleen een geraffineerd element dat het mogelijk maakt om ook tijdens de race de vulstand te controleren. Een verder gemeenschappelijk kenmerk van alle Six Days motorfietsen is dat de zitting met extra tassen is uitgerust. De zitting heeft bovendien een zeer lichte kern van schuimstof, wat voor een bijzonder comfortabel rijgevoel zorgt.

Tweedehands enduromotoren van KTM kopen

Wie een nieuwe KTM enduromotor te duur vind, kan ook een tweedehands exemplaar kopen. Omdat enduromotoren niet alleen op straat, maar ook op terrein gebruikt worden, moet je er bij de aankoop van een gebruikte KTM enduromotor in ieder geval op letten dat de waterkoeler niet door eventuele valpartijen beschadigd is en dat de slangen niet poreus zijn. Ook bij de rest van de motor moet alles vast zitten en er mag geen ongeluksschade te zien zijn. Verder moet je controleren of de service-intervallen opgevolgd zijn. Natuurlijk moet de gebruikte enduromotor ook meteen aanspringen.