Financing disclaimer
Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Citroen DS
DS19 Chapron Matching numbers and colours, great h

BRUMMEN, NL
€ 199.000,-
Gallery Aaldering
Kilometerstand
51.888 km
Transmissie
Half/Semi-automaat
Bouwjaar
01/1963
Brandstof
Benzine
Vermogen kW (PK)
-
Type verkoper
Autobedrijf

Koop met vertrouwen

Kwaliteitsrapporten

Ontvang uitgebreide informatie van deze auto en voorkom een miskoop. Bekijk nu de meest voorkomende APK-afkeurpunten, reparaties en kilometerstand controle.

Gratis autorapport van Finnik

Financiering

Autolening aanvragen
Deze auto financieren?

Basisgegevens

Carrosserietype
Cabrio
Categorie
Oldtimer
Deuren
2
Advertentienr.
DR-33-21

Voertuiggeschiedenis

Kilometerstand
Bouwjaar
01/1963

Technische Gegevens

Transmissie
Half/Semi-automaat
Versnellingen
4


Energieverbruik

Brandstof
Super 95
CO2-emissie
0 g/km (gem.)

Kleur en Bekleding

Kleur
Blauw
Oorspronkelijke kleur
Blauw
Kleur interieur
Blauw
Materiaal
Leder

Beschrijving

Kent u dat? Dat u denkt: dat is een dappere keuze gewest bij het samenstellen van een auto, maar het werkt wel! Dat is precies wat de eerste eigenaar van deze auto heeft gedaan. Een Citroën DS19 Cabriolet was al een behoorlijk dappere keuze voor iemand in de Verenigde Staten. Het blauwe exterieur was op zich niet heel erg noemenswaardig maar het interieur voorzien van Turquoise kleurig leder is echt een hele gewaagde keuze, een keuze die echter perfect bij het heerlijk eigenzinnige karakter van de auto past. Deze auto werd nieuw geleverd in de Verenigde Staten en is in 1997 naar Nederland gekomen. De auto is in het recente verleden volledig gerestaureerd en verkeert in absolute top conditie. De DS19 verkeert niet alleen in prachtige staat maar is ook matching numbers en colours en wordt geleverd inclusief Chapron certificaat. Het betreft hier dus een origineel geleverde Citroën DS19 Chapron Cabriolet.

De carrosserie verkeert in perfecte staat. Het plaatwerk is overal mooi dun en sluit overal keurig aan. De cabrioletkap is in 2021 compleet nieuw vervaardigd door een Citroën specialist en ziet er niet alleen prachtig uit maar sluit ook overal perfect aan. De kap is verder eenvoudig te bedienen en is compleet met tonneau cover. De auto is tijdens de restauratie opnieuw gespoten in haar originele kleur: Blue Royal. De lak is zeer goed gespoten en verkeert dan ook in topstaat. Tijdens de laatste fase van de restauratie zijn er veel sierstrips vernieuwd die mede bepalend zijn voor het prachtige voorkomen van deze elegante cabriolet. De auto staat vanzelfsprekend op haar originele wielen die zijn voorzien van goede banden in de correcte maten en fraaie verchroomde wieldoppen.

De binnenzijde van de auto is tegelijk met de kap volledig opnieuw bekleed naar de originele kleurstelling. Het is lovenswaardig dat de vorige eigenaar het heeft aangedurfd de auto te voorzien van een interieur in de origineel geleverde kleur. Het was zoveel makkelijker geweest om het interieur gewoon simpel en saai met zwart of beige leder te bekleden maar dat zou niet zijn geweest zoals het hoort. Dit is zoals het door de eerste eigenaar is bedoeld en het is prachtig om te zien. Het maakt deze auto ook tot zo’n uniek totaalplaatje. De werkzaamheden zijn duidelijk door experts uitgevoerd. Het leder is van hoge kwaliteit en verwerkt met veel gevoel voor originaliteit. Het resultaat is dan ook een zeer aansprekend totaalplaatje. Het prachtige leder wordt gecompleteerd door de prachtige tapijten die eveneens volledig opnieuw vervaardigd zijn. De instrumenten en bedieningselementen zijn verder alleen in zeer goede staat verkerend en volledig origineel. Uiteraard functioneert het geheel zoals u dat mag verwachten.

De techniek is gedurende het restauratieproces grotendeels onder handen genomen. De motor en transmissie zijn in het verleden al eens gereviseerd en functioneren nog precies zoals het hoort. Het betreft hier nog steeds het originele exemplaar en dus een matching numbers Citroën DS. De techniek werd helemaal op punt gezet, zo zijn de veerbollen vervangen, de hogedrukregelaar en werd er een nieuwe startmotor gemonteerd. De DS19 is een heerlijk rijdende auto die dankzij de semiautomatische transmissie en heerlijk comfortabele vering een op en top toerauto is.

De restauratie- en revisiewerkzaamheden zijn allen prachtig gedocumenteerd middels facturen en een fotoserie. Het eerdergenoemde Chapron certificaat is aanwezig inclusief build documents evenals wat algemene informatie over de auto. Kortom een prachtig Citroën DS19 Chapron in uitstekende conditie en prachtige documentatie. Franse grandeur in optima forma.

Meer informatie

Modeljaar: 2022
Interieurkleur: Licht blauw
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar voor ondernemers (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: geen


Verzekering

Bereken je premie
Autoverzekering van de ANWB


Type verkoper

Autobedrijf
Gallery Aaldering
the gallery Brummen

Open

Sluit om 17:30

ContactAfdeling verkoop  1. BTW verrekenbaar
  2. Meer informatie over het brandstofverbruik en CO2-uitstoot van nieuwe voertuigen kan worden geraadpleegd bij alle verkooppunten en op: www.energielabel.nl
  3. Prijs voor handelaren
  4. Deze informatie wordt verstrekt door de leverancier van het certificaat.
{"zip":"NL6971 AP","leasing":"false","seg":"upperclass,oldtimer","stmak":"Citroen","did":"10902","stmil":"51888","gear":"S","stmod":"DS","stmon":"1","styea":"1963","make":"21","ad":"dealer","vat":"0","art":"2","carby":"0","buyonline":"true","fr":"2","model":"15716","mia":"false","miles":"4","img":"https://secure.pic.autoscout24.net/images-big/281/472/0432472281001.jpg?c930cd8b6ce23e7b497c0a090b8550c2","price":"8","rnd":"4","ECO":"NO","fuel":"B","kenteken":"true","cost":"199000","detailpageUrl":"https://www.autoscout24.nl/aanbod/-4e497e48-7c30-4b55-aad0-2705e0791e0e","ken":"DR-33-21","carid":"432472281","acc":"U","type":"O","zip2":"6971 AP","articleType":"C"}