Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
nio-l-01.jpg

Nio

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Chinese autofabrikant Nio levert luxe elektrische SUV’s voor een lage prijs

Met een gebruikte Nio ES6 of ES8 beschik je over een grote elektrische SUV met een flinke actieradius. De auto's van het Chinese merk Nio zijn van binnen en van buiten mooi afgewerkt en ze ogen allesbehalve goedkoop. Toch zijn ze qua prijs voordeliger dan de huidige elektrische SUV's die op de markt zijn. Veel zijn er nog niet van verkocht, en ze zijn (nog) niet leverbaar in Nederland, maar dat laat hopelijk niet lang meer op zich wachten.

De Nio ES6 en Nio ES8 zijn concurrerende elektrische SUV’s

Nio is een Chinese autobouwer, opgericht in 2014, die zich alleen maar richt op het ontwikkelen en bouwen van elektrisch aangedreven auto’s. Deze Chinese autofabrikant heeft het hoofdkantoor in Shanghai en heeft nevenvestigingen in o.a. de VS, Londen en München. Nio doet mee aan het FIA Formula E Championship, de eerste race speciaal voor volledig elektrische eenzitters. Nio doet hieraan mee met de Nio EP9. Dit is een van de snelste elektrische auto’s ter wereld die in 2017 de snelste ronde reed op de Nürburgring en ook op andere circuits snelheidsrecords brak.

Nio levert daarnaast 2 volledig elektrische SUV’s, de ES6 en de ES8 en gaat daarmee de concurrentie aan met de bestaande elektrische SUV’s. In 2017 werd de NIO ES8 officieel onthuld. In 2018 kwam daar de iets kleinere Nio ES6 bij. De ES8 is een sportieve SUV met een lengte van ruim 5 meter. De auto wordt aangedreven door 2 elektromotoren, die samen een vermogen leveren van 653 pk en een koppel van 840 Nm.

De ES8 heeft een wielbasis die ruim 3 meter is en dat maakt dit tot een behoorlijk grote auto. De auto biedt plaats aan 7 mensen en dat maakt het tot een prima gezinsauto. Het model is helemaal van aluminium gemaakt en volgens Nio maakt dat deze auto uniek. Het interieur is met leer bekleed en voorzien van verschillende tablets die zorgen voor informatie en entertainment aan boord. De auto heeft zelfs een 'lounge seat' en is voorzien van een HEPA-filter dat de lucht in de auto schoon houdt. Een nieuwe ES8 is verkrijgbaar vanaf €57.500.

De E6 is met een lengte van 4,85 meter wat korter dan de ES8. De 2 motoren zijn ook hier weer flinke krachtpatsers. De ES8 heeft een vermogen van 653 pk, maar de kleinere E6 weet ook nog 544 pk uit zijn 2 elektromotoren te halen. De E6 is eveneens een SUV die een fraaie vormgeving heeft. Het model is rijk voorzien van aluminium en kunststof wat met carbon is verstevigd.

Het dashboard heeft strakke lijnen en bovenop staat wat NIO de 'Nomi' noemt. Het is een bolletje met 'digitale oogjes' waarin kunstmatige intelligentie zit. De auto is verder o.a. voorzien van een 3-spaaks sportstuurwiel, een suède autodak en leren stoelen. De E6 is leverbaar als een Standard die €46.000 kost of als een Performance die € 51.000 kost.

Nio ES8 en de Tesla Model X

We beginnen met één van de belangrijkste kenmerken van EV’s: het bereik. De Nio ES8 heeft een bereik van 355 km, volgens de nieuwe Europese rijcyclus (NEDC), terwijl de Model X volgens de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) een maximaal bereik van 475 km heeft. De NEDC-schattingen zijn over het algemeen wat royaler dan die van de EPA, dus de Tesla heeft het grootste bereik van de 2.

Kijken we naar de motorprestaties dan zien we dat de model X van 0-100 km/u accelereert in minimaal 2,8 seconden, terwijl de ES8 ongeveer 4,4 seconden nodig heeft en dat is bijna 2x zo snel. Zowel de Model X als de ES8 biedt plaats aan maximaal zeven personen. De Tesla heeft ook uitvoering met 5 en 6 stoelen, terwijl de ES8 een uitvoering met 6 zitplaatsen heeft.

Als het gaat om rij-assistentiesystemen dan hebben beide auto’s wat te bieden. Tesla-bezitters kunnen Autopilot aanschaffen, een systeem voor bestuurdersondersteuning dat onder bepaalde omstandigheden kan omgaan met accelereren, remmen en sturen onder toezicht van de bestuurder. De Nio heeft een stuurprogramma voor assistentie, genaamd Nio Pilot, met vergelijkbare mogelijkheden. Deze worden via draadloze updates op de ES8 gezet.

De meeste functies van de Model X worden door bestuurders en passagiers geactiveerd via een 17-inch touchscreen. Tesla verzendt ook draadloze updates naar zijn voertuigen met nieuwe functies en prestatie-upgrades. De ES8 heeft een 10,4-inch touchscreen, een heads-up display en een spraak-geactiveerd systeem, met de naam Nomi, dat instellingen van muziek en navigatie kan besturen.

De ES8 kost ongeveer € 57.500 en is op dit moment alleen beschikbaar in China, terwijl de Model X beschikbaar is in de VS, Europa, Canada en de regio Azië-Stille Oceaan. Een nieuwe Model X kost echter wel flink wat meer, namelijk vanaf €117.000 en dat is bijna 2x zo duur.

Motoren

De Nio-modellen zijn voorzien van sterke elektromotoren die behoorlijk wat vermogen leveren met een flinke actieradius.

Nio ES8

De ES8 heeft 2 elektromotoren die samen 653 pk leveren.De auto heeft vierwielaandrijving en sprint vanuit stilstand naar 100 km/uur in 4,4 seconden. Het accupakket levert 70 kWh en daarmee kun je ongeveer 355 kilometer rijden. NIO is van plan om in totaal 1.100 Power Swap Stations te realiseren. Dit zijn wisselstations waar je de lege accu’s van de ES8 in drie minuten kunt omruilen voor volle exemplaren. Bovendien kan de ES8 aan de snellaadpaal waarbij de auto na 10 minuten laden 100 kilometer kan afleggen.

Nio ES6

De Performance-versie van deze kleinere, vierwielaangedreven broer van de ES8 kan in 4,7 seconden accelereren van 0-100 km/u en heeft een actieradius van maar liefst 510 kilometer. De topsnelheid ligt rond 200 km/u. De Performance heeft 1 efficiënte elektromotor met een vermogen van 218 pk (160 kW) en daarnaast 1 performance-motor met een vermogen van 327 pk (240 kW). Samen leveren deze motoren een vermogen van 544 pk (400 kW). Het grootste accupakket voor dit model heeft een capaciteit van 84 kWh.

De Standard-uitvoering van de Nio ES6 heeft een dual-performance motor met een accupakket van 70 kWh en een vermogen van 544 pk. Deze uitvoering rijdt in 5,6 seconden van 0-100 km/u.

Uitrusting en opties

De Nio ES6 is een luxe SUV die standaard geleverd wordt met o.a.:

  • Nio Driver Assistent System
  • Brembo remmen
  • Elektrische rembekrachtiging
  • Sportstoelen

De ES6 is ook voorzien van het Nomi-entertainmentsysteem. Optioneel kan de ES6 ook geleverd worden met een lounge seat, nappa lederen bekleding en intelligent geursysteem om de auto nog comfortabeler te maken.

De Nio ES8

De ES8 biedt een compleet nieuwe ervaring dankzij de Lounge SEAT, kindermodus en andere innovatieve functies. Het nappa lederen interieur, de PM 2.5 luchtreiniger en het premium geluidssysteem zorgen voor een vrolijke rijervaring. Daarnaast heeft de ES8 de volgende uitrusting:

  • Nio Pilot Driver Assistance system
  • Nomi-entertainmentsysteem
  • Luchtvering

Ruime gezins- of zakenauto met groot bereik

Nio biedt grote, luxe, elektrische SUV’s aan met veel motorvermogen voor een betaalbare prijs. Dankzij de ruimte zijn deze SUV’s heel geschikt als gezinswagens waar tot 7 personen in kunnen zitten. Maar een gebruikte Nio kan ook prima zakelijk gebruikt worden. De auto’s zijn bovendien voorzien van krachtige elektromotoren zodat sportief rijden ook tot de mogelijkheden behoort. Door de grote actieradius en de mogelijkheden om accu’s om te wisselen, kun je altijd beschikken over een opgeladen accu.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen